Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Nieuws

Thea en Ageeth kunnen overal over praten

Geplaatst op 7 februari 2017

Het is fijn er samen even uit te zijn

Thea Barhorst (58) en Ageeth Borgman (62) zijn al ruim 3 jaar vriendinnen. Beide zijn geboren en getogen Texelaars. Thea woonde aan de Haffelderweg. Sinds kort woont ze in het nieuwe appartementencomplex van De Waerden aan de Molenstraat  in Den Burg. Ageeth woont op steenworp afstand en gaat als vrijwilliger iedere vrijdagmiddag naar Thea. Die bedenkt dan voor die middag een leuke activiteit.

Deze vrijdagmiddag zijn Thea en Ageeth samen naar de Action geweest. Thea had nog een deurmat nodig voor in haar nieuwe woning. Die hebben ze nu gekocht. ‘We gaan wel vaker samen even Den Burg in om te winkelen en hier of daar een praatje te maken’ vertelt Ageeth ‘Thea kent iedereen hier.’ De Hema is voor het tweetal een populaire stek voor een 4-uurtje. ‘Thea vindt de petit four die bij de koffie wordt geserveerd wel wat aan de kleine kant’ grapt Ageeth. Thea zegt ‘ik heb liever een grote punt bij de bakker vandaan’. Ze moeten hier beide om lachen. Oudeschild bezoeken ze ook regelmatig, zo’n fietstocht vindt Thea heerlijk. Daar pikken ze een terrasje of eten er een visje. Soms fietsen ze nog verder, richting het bos. Daar fietsen ze doorheen of ze gaan een flink stuk wandelen. Als het weer het toelaat dan gaan ze een poosje op een bankje zitten om te genieten van de natuur. Ageeth ‘ik neem soms een bolletje wol mee en haak dan lapjes. Ik heb inmiddels al een mand vol. Het is de bedoeling dat het straks een dekentje wordt.’

De gemeente heeft Ageeth ooit geattendeerd op de mogelijkheid van vrijwilligerswerk. Ze zag Thea wel eens in het dorp, maar ze kende haar niet. Ze hadden tijdens de eerste kennismaking gelijk een klik. ‘Ik vind Thea heel gezellig en we kunnen het goed vinden. Soms belt ze me wel eens even en dan kletsen we wat. Eigenlijk kunnen we overal over praten.’ Ik vind het fijn om er even uit te zijn samen met Thea.’

 

Samen op vakantie

Eens per jaar gaan ze ook samen op vakantie. Ze zoeken dan een leuke locatie op Texel waar ze samen een midweek kunnen doorbrengen. Ze gaan op de fiets en een vriendin van Ageeth brengt met de auto de benodigde spulletje langs op het vakantieadres. Het hondje van Ageeth gaat dan ook mee. In die week genieten ze nog eens extra van elkaars gezelschap. Ze gaan een keer lekker samen uit eten, koken samen, spelen ze allerlei gezelschapsspelen en er wordt iedere dag gefietst.

Ook kleinere stapjes ondernemen ze wel eens samen. Bijvoorbeeld met de Zonnebloem naar de kerstshow bij de Boet in Hoogwoud. Daar gingen ze met een hele bus vol mensen naar toe. Ze hadden er samen een hele leuke dag. Ageeth en Thea  zeggen dit soort gezellige dingen nog lang te blijven doen en inmiddels denken ze al weer na over een vakantiebestemming voor deze zomer.

 Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die het vrijwilligerschap bij De Waerden te bieden heeft? Kijk op www.dewaerden.nl voor meer informatie.

DSC 4963