Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Nieuws

Samen zorgen voor gezelligheid

Geplaatst op 1 maart 2017

Een activiteitenavond eens per maand

Tessa en Larissa Duiker, beiden 19 jaar, organiseren eens per maand als vrijwilligers een gezellige avond aan de Wijk aan Zeeërweg in IJmuiden. Marja Schaap (50) en Sigrid de Kort (42) vinden dat geweldig. Marja en Sigrid hebben beiden een appartement via De Waerden, vlakbij het steunpunt waar de activiteiten plaatsvinden. De andere bezoekers van de activiteitenavonden wonen allemaal via De Waerden in de buurt.

Tessa: “We zijn begonnen met een ideeënbox voor ideeën. Larissa en ik kijken of we die wensen kunnen realiseren. We hebben allebei een baan en een sociaal leven, we puzzelen altijd hoe we de activiteiten het beste kunnen inpassen in ons drukke leven. Vanavond wordt het quiz over 2016, maar er zijn ook wensen voor een high tea, zwemmen en een speurtocht.” Larissa: “sommige van onze vrienden vinden het een beetje gek dat we hier vrijwilliger zijn, maar we hebben er bewust voor gekozen. Het is zo leuk, als groep zorgen we er steeds voor dat dat activiteiten slagen.” Sigrid vult aan: “Laatst gingen we spelletjes doen en doen had iemand zin in een ander spel. Ze haalde dat spel van thuis op en gingen dat toen spelen. Dat kan gewoon”. Marja beaamt: “We zorgen er samen voor dat het gezellig wordt!”

DSC 4592