Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Nieuws

Aat en Gré kletsen heel wat af

Geplaatst op 10 april 2017

Aat de Vries (55), cliënt van De Waerden, en vrijwilliger Gré Biewenga (68) kunnen het goed met elkaar vinden. Inmiddels trekt het tweetal er al weer twaalf jaar samen op uit. Veelal naar het Makado-winkelcentrum in Schagen, want Aat is dol op winkelen én het winkelhart van de Magnusveste is vlakbij het appartement waar Aat woont.

Hobby's heeft Aat genoeg, zo kijkt ze graag naar televisie in haar mooie appartement. Toch kijkt ze uit naar de uitstapjes die ze om de drie weken met Gré onderneemt. "Dan gaan we naar het Makado, waarbij ik het al ontzettend leuk vind om naar mooie kleding te kijken", vertelt Aat. "Ik hoef niet eens iets te kopen om het fijn te vinden. Meestal belanden we daarna op het terras aan de Markt om gezellig te kletsen. We kletsen heel wat af."

Koken
Na verloop van tijd zijn er wel dingen veranderd ten opzichte van vroeger, merkt Gré op. "Aat loopt minder makkelijk dan vroeger, waardoor een uitstapje naar het strand wat moeilijk wordt voor haar. Aan de andere kant geeft het ons de kans om weer eens samen te koken. Dat deden we vroeger vaak." Terugdenkend weet Aat nog precies wat ze graag nog eens wil koken. "Pasta, want daar houd ik van. Macaroni met champignons en roomsaus. Dat is echt ontzettend lekker."

Persoonlijkheid
Gré en Aat hebben elkaar in al die jaren goed leren kennen, waardoor Gré precies weet wat Aat bedoelt. Gré: "Aat heeft mooie humor en ze is recht door zee. Ze is echt een persoonlijkheid en daardoor krijg ik ook ontzettend veel terug van haar. Zo is Aat altijd ontzettend blij om me te zien en daar haal ik echt voldoening uit. Als je de lat niet te hoog legt, dan kun je als vrijwilliger veel plezier beleven aan het optrekken met een cliënt van De Waerden. Let wel; vrijwilliger zijn is niet vrijblijvend maar je krijgt er ontzettend veel voor terug."

aat de vries.JPG