Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Nieuws

Landelijke open dag van de Zorg

Geplaatst op 8 maart 2018

Tijdens de Landelijke Open Week voor Zorg en Welzijn nodigen we u van harte uit om een kijkje te komen nemen bij De Waerden.

Onze Beeldzorgcentrale is op zaterdag 17 maart open en ontmoeten u graag tussen 14.00 en 20.00 uur aan de A.Mauvestraat 71-a in Schagen.

Op Texel kunt u op 17 maart komen kijken bij onze locatie aan de Molenstraat 120. U bent welkom tussen 13.30 uur en 16.30 uur.

ODC De Vijfhoek aan het Vierkant 22 in Heiloo heeft op 17 maart ook haar deuren voor u open staan. Tussen 10.30 uur en 15.30 uur bent u van harte welkom!

In Santpoort-Noord kunt u terecht bij De Smikkeltuin op donderdag 15 maart, tussen 13.00 uur en 15.30 uur aan het Spekkenwegje 8.

In IJmuiden kunt u onze locaties aan de Burg. Rambonnetlaan 2 en aan de Adrianastraat bezoeken. Aan de Burg. Rambonnetlaan bent u welkom op woensdag 14 maart tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Aan de Adrianastraat bent u welkom op donderdag 15 maart tussen 13.00 uur en 15.30 uur.

Meer informatie vindt u hieronder.

Open huis bij de beeldzorgcentrale

Op zaterdag 17 maart, is de beeldzorgcentrale van De Waerden open voor publiek. U bent tussen 14.00 uur en 20.00 uur van harte welkom aan de A. Mauvestraat 71-a in Schagen. Beeldzorg wordt geboden aan cliënten van De Waerden, die in heel Noord-Holland wonen, en een beperking hebben. Onder het genot van een mini-high tea kunt u tijdens de open dag kennismaken met de beeldzorgcentrale. Naast het stellen van vragen is er ook de gelegenheid om zelf via het beeldscherm vragen te stellen aan een cliënt van De Waerden die op deze manier ondersteuning ontvangt.

Wat is beeldzorg?

Wat is beeldzorg? De medewerkers van de beeldzorgcentrale zijn voor de beeldbellers een luisterend oor en zij ondersteunen hen bij het vinden van een passende oplossing voor een probleem. Stelt u zich bijvoorbeeld eens voor dat iemand op zichzelf woont en begeleiding nodig heeft omdat hij niet goed kan lezen. Als er dan een brief op zijn deurmat valt, dan wil hij natuurlijk graag weten of hier iets belangrijks in staat. Via beeldzorg kan hij dan direct hulp krijgen. Naast praktische vragen, zoals het lezen van een brief, kunnen cliënten van De Waerden ook om andere redenen bellen. Bijvoorbeeld vanwege zorgen om een kindje dat niet wil slapen of omdat er behoefte is aan een praatje door eenzaamheid.

Open Dag aan de Molenstraat

Bewoners en medewerkers van Woonlocatie Molenstraat in Den Burg willen u tijdens de landelijke Open Dag van de Zorg graag laten zien hoe zij wonen of werken. Op zaterdag 17 maart bent u van harte uitgenodigd om langs te komen. De deur staat tussen 13.30 uur en 16.30 uur voor u open!

In de woonlocatie aan de Molenstraat wonen mensen met een verstandelijke beperking. Een aantal van hen zal u rondleiden in hun appartement. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het steunpunt, dit is de plek waar de bewoners elkaar ontmoeten of kunnen afspreken met een medewerker van De Waerden. U heeft hier alle gelegenheid om vragen te stellen aan bewoners of medewerkers. Ook vragen over vrijwilligerswerk of een baan in de zorg kunt u aan ons stellen.

Open Huis bij De Vijfhoek

Tijdens de landelijke Open Dag van de Zorg op zaterdag 17 maart a.s zet orthopedagogisch dagcentrum De Vijfhoek de deuren voor u open aan het Vierkant 22 in Heiloo. Tussen 10.30 uur en 15.30 uur bent u van harte welkom!

ODC De Vijfhoek biedt kinderen tot 18 jaar met een verstandelijke en/of meervoudige beperking een veilige en plezierige omgeving waar zij zich kunnen ontwikkelen. Tijdens de open dag zijn er verschillende workshops en krijgt u informatie over hoe de ontwikkeling van de kinderen wordt gestimuleerd. Ook kunt u zich laten informeren over zintuigelijke activiteiten, omgaan met epilepsie en totale communicatie. Uiteraard is er gelegenheid om in uw eigen tempo rond te kijken in de activiteitenruimtes, waaronder het zwembad, de snoezelruimte en de gymzaal. Hier kunt u vragen stellen aan de medewerkers en met hen in gesprek gaan over de ontwikkelingsgerichte aanpak bij het ODC. Tijdens uw bezoek kunt u zich ook oriënteren op de mogelijkheden van zaterdagopvang en vakantieopvang. Ook vragen over vrijwilligerswerk of over werken in de zorg kunt u stellen.

Open middag De Smikkeltuin, Burg. Rambonnetlaan en Adrianastraat

Altijd al eens een kijkje willen nemen bij De Smikkeltuin van De Waerden? Tijdens de landelijke Open Dag van de Zorg op Donderdag 15 maart a.s staat de poort van de tuin wijd open voor alle belangstellenden. Tussen 13.00 uur en 15.30 uur bent u van harte welkom aan het Spekkenwegje 8 in Santpoort. Wilt u op deze dag kijken bij een woonlocatie: Aan de Burg. Rambonnetlaan 2 in IJmuiden ontvangen wij u graag op woensdag 14 maart tussen 13.00 uur en 15.00 uur en bij de Adrianastraat 24 zien we u graag op donderdag 15 maart tussen 13.00 uur en 15.30 uur.

Bij De Smikkeltuin wordt u verwend met een high tea, met thee uit eigen tuin en zelf gebakken cupcakejes, zo kunt u ontspannen kennismaken met cliënten en medewerkers. Ook kunt u rondkijken in de tuin en allerlei vragen stellen.

Aan de Burg. Rambonnetlaan en bij de Adrianastraat zijn de dagbestedingsruimtes open, en kunt u de gemeenschappelijke huiskamer en keuken zien. Er zijn cliënten en medewerkers aanwezig om u te vertellen over het wonen en werken bij de locatie.