Kleine brand

Afgelopen nacht is er een kleine brand geweest op onze locatie aan de Burgemeester Rambonnetlaan in IJmuiden. Dit gebeurde in de nacht van woensdag 3 juli op donderdag 4 juli.
Het vuur ontstond vermoedelijk door een oververhitte wekkerradio in een van de kamers, waardoor er snel rookontwikkeling plaatsvond en het brandalarm afging. Dankzij het snelle en doortastende optreden van onze medewerkers konden alle bewoners snel in veiligheid worden gebracht.

Snelle evacuatie


Onze medewerkers evacueerden de bewoners onmiddellijk naar een veilig deel van het pand, waar zij rustig konden wachten terwijl de brandweer de situatie onder controle bracht. Gelukkig hebben de bewoners geen schade opgelopen en bleef paniek uit.


De brandweer heeft een grondige nacontrole uitgevoerd en gebruikte twee ventilatoren om de kamer te ventileren en de rook te verdrijven. Na enige tijd konden alle bewoners veilig terugkeren naar hun kamers. We begrijpen dat dit nieuws verontrustend kan zijn, maar de situatie is volledig onder controle. Hoewel de bewoners er ogenschijnlijk geen stress aan ondervonden hebben, houden we hen de aankomende dagen extra in de gaten.