Wonen op A. Mauvestraat

In locatie A. Mauvestraat kan op twee manieren gewoond worden. Zowel de appartementen als de studio’s zijn aangepast op langdurige bewoning en levensbestendig gebouwd.

De appartementen

In de appartementen woont men met 24 uur per dag ondersteuning op passende afstand. De appartementen hebben de voordeur aan een open galerij, zijn rolstoeltoegankelijk en voorzien van brede deuren. In elk appartement is een woonkamer met een moderne keuken, slaapkamer, badkamer met douche en toilet en een aparte ruimte voor was- en droogapparaten. De appartementen hebben toegang tot een balkon of een tuin.Er zijn zestien appartementen.

De studio's

In de veertien studio's woont men met 24 uur per dag ondersteuning in de directe nabijheid. De studio’s hebben inpandige voordeuren aan een centrale hal. Er zijn brede deuren en de studio's zijn rolstoeltoegankelijk. De studio bestaat uit een zit-slaapkamer, badkamer met douche en toilet en een eenvoudige keuken. Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van een gemeenschappelijke zorgbadkamer met douche en bad en er zijn twee inloopruimtes die aan de tuin grenzen.

De omgeving

De locatie is gelegen aan een doodlopende straat in een rustige wijk. Er zijn veel mogelijkheden in de nabije omgeving, zoals:

dagbesteding bij dagcentra;
een park dat grenst aan het wooncomplex;
het centrum van Schagen op 5 minuten lopen;
Sportvelden en sportaccommodaties op loopafstand;
Station Schagen.
Op loopafstand van de locatie aan de A. Mauvestraat staat locatie Regioplein.

Ondersteuning

De locatie heeft een ervaren team en is afgestemd op de behoeftes van zowel de jonge als de oudere cliënt. Voor clienten die niet meer naar externe dagbesteding kunnen, wordt er op de locatie dagbesteding georganiseerd. Naast professionele begeleiders worden, indien nodig, ook vrijwilligers en maatjes aangetrokken voor extra activiteiten.

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Schagen. Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Veelgestelde vragen

Ja, de studio's en appartementen in de A. Mauvestraat zijn voor rolstoelen toegankelijk.

Ja, cliënten kunnen extra ondersteuning krijgen bij de algemeen dagelijks levensverrichtingen (ADL).

Ja, cliënten kunnen naar de inpandige dagbesteding of externe dagbesteding. De inpandige dagbesteding wordt veelal bezocht door cliënten die met pensioen zijn en toch een wens hebben om een plezierige daginvulling te hebben.

Cliënten die wonen in een appartement hebben een bepaalde mate van zelfstandigheid. Waarbij zij zelf kunnen bepalen of zij gezamenlijk eten of in hun eigen appartement. Voor het wonen in de studio's is geen zelfstandigheid vereist. De begeleiding is nabij. Cliënten hebben een eigen studio met badkamer waar zij zich kunnen terugtrekken.
Adres
A. Mauvestraat 71 A
1741 JE Schagen