Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Begeleider 21 uur p.w. LEF en CO

Begeleider 21 uur p.w. LEF en CO

Per 1 augustus 2019 is er i.v.m. vervanging ziekteverlof een tijdelijke vacature ontstaan voor de duur van minimaal 3 maanden, voor de functie van

BEGELEIDER voor 21 uur per week in Alkmaar, voor de dagbesteding locatie LEF en CO.

Hou jij van mensen? Allerlei soorten? Dus ook eigenwijze, enerverende, lieve, ook wel eens niet lieve, soms over de schreef gaande maar altijd boeiende en vooral kwetsbare mensen? Dan hebben wij de baan voor je!

Wij zijn op zoek naar een begeleider voor mensen met een verstandelijke beperking. Je ondersteunt hen op persoonlijk niveau in hun dagelijks leven. Dat leven kent ups en downs.
Jij biedt hen een basis, structuur, vertrouwen en daarmee ontwikkeling en perspectief.


Wat wij belangrijk vinden:


Je enthousiasme, creativiteit en relativeringsvermogen, maar ook je gevoel voor humor, compassie en vooral je begeleidingskwaliteiten. Je hebt een rustige uitstraling en staat stevig in je schoenen.


Wat ga je doen:

 • Je gaat met de cliënt, op basis van zijn persoonlijke ondersteuningsplan, op zoek naar de juiste mix van uitdaging en doe-kracht, zodat de cliënt zich op een gezonde manier kan ontwikkelen.
 • Je hebt persoonlijk contact met familie en verwanten van de cliënt.
 • Je dient medicatie toe, als het nodig is voor de cliënt.
 • Je gaat met de cliënt aan de slag met textiel aan de hand van thematische projecten.
 • Je stimuleert cliënten hun eigen creativiteit te ontplooien, en leert hen hierbij zo nodig nieuwe vaardigheden.


Wat kun jij:

Je bent breed inzetbaar en werkt graag zelfstandig, maar vindt het ook prettig om deel uit te maken van een team. Je bent creatief en met textiel kunnen werken is een vereiste. Je kunt rapporteren in het digitaal cliëntendossier en bent initiatiefrijk. Je denkt graag mee en je levert een actieve bijdrage aan je team.
Uiteraard beschik je over een passende, afgeronde opleiding op MBO 3 niveau of aantoonbaar MBO niveau 3 werk- en denkniveau + daarnaast minimaal 1 jaar relevante ervaring. Je bent bekwaam in medicatieverstrekking, injecteren en epilepsie of bereid daarin scholing te volgen.


Herken jij jezelf in dit profiel?

Dan komen wij graag met jou in contact!

Wat bieden we jou:

 • Een arbeidsovereenkomst voor 21 uur verdeeld over 3 dagen per week, voor bepaalde tijd voor de duur van 3 maanden met mogelijk een verlenging van de duur. Bij voorkeur ben je beschikbaar in de maand augustus i.v.m. de vakantieperiode.
  N.B. Het tijdelijk dienstverband is niet van toepassing voor interne kandidaten met een contract voor onbepaalde tijd.
 • Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring – FWG 30 minimaal € 1.707,- maximaal € 2.546,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg.

Informatie:

Kijk voor meer informatie over onze organisatie en wijze van ondersteuning op onze website. Meer informatie over de locatie is te verkrijgen bij Joris den Dulk via mobiel o6 – 83 90 11 41 en Maaike Huibers via mobiel 06 – 10 66 85 62. Meer inhoudelijke informatie over de functie is te verkrijgen bij Ciska Dekker via mobiel 06 - 83 24 54 81.


Past dit profiel bij jou?

Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Je kunt je schriftelijke motivatie met C.V. tot 20 juni 2019 sturen naar info@dewaerden.nl onder vermelding van “vacature begeleider Lef en Co”.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 27 juni vanaf 13:00 uur.

 • Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern aangeboden. 
 • De Waerden hanteert een screeningsbeleid. Wij vragen aan alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) 
 • Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.