Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Begeleider woonlocatie De Alkerhoef

Begeleider woonlocatie De Alkerhoef

Ben jij een verbinder die graag met mensen werkt? Dan hebben wij de baan voor je!

Wij zijn per 1 mei 2020 op zoek naar een begeleider voor 22 uur per week voor de woonlocatie de Alkerhoef in Alkmaar voor mensen met een verstandelijke beperking. Je ondersteunt hen in hun dagelijks leven. Dat leven kent ups en downs. Jij biedt hen een basis, structuur, vertrouwen en daarmee ontwikkeling en perspectief.


Wat wij belangrijk vinden:

Je enthousiasme en relativeringsvermogen, maar ook je gevoel voor humor, compassie, je flexibele inzet en vooral je begeleidingsvaardigheden. Je werkt zelfstandig, je hebt een rustige uitstraling en staat stevig in je schoenen. Je bent leergiering, nieuwsgierig en een verbinder.


Wat ga je doen:

 • Je gaat met de cliënt, op basis van zijn persoonlijke ondersteuningsplan, op zoek naar de juiste mix van uitdaging en doekracht. Zodat hij zich op een passende manier kan ontwikkelen.
 • Je onderzoekt mogelijkheden en onderneemt acties die passen bij de wensen en ontwikkelingsmogelijkheden van de cliënt.
 • Je hebt persoonlijk contact met familie en verwanten.
 • Je werkt samen met collega’s aan een zelfstandige woonomgeving voor de cliënt.


Wat kun jij:
Je bent breed inzetbaar en werkt graag zelfstandig, maar vindt het ook prettig om deel uit te maken van een team. Je werkt methodisch. Je rapporteert de acties van de dag in het digitaal cliëntdossier, bent creatief en initiatiefrijk. Je denkt graag mee en je levert een actieve bijdrage aan je team. Uiteraard beschik je over een passende, afgeronde opleiding op MBO 3 niveau of aantoonbaar MBO niveau 3 werk- en denkniveau + daarnaast minimaal 1 jaar relevante ervaring. Je bent bekwaam in voorkomende verpleegtechnische handelingen, of bereid daarin scholing te volgen. Ervaring in het werkveld is een pré.


Herken jij jezelf in dit profiel?
Dan komen wij graag met jou in contact! Stuur je schriftelijke motivatie met C.V. naar info@dewaerden.nl, onder vermelding van ‘vacature begeleider Alkerhoef’, voor 27 februari 2020. De kennismakingsgesprekken zijn gepland op 6 maart 2020.


Wat bieden we jou:

 • Gevarieerd werk, geen dag is hetzelfde. 
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen – we hebben veel scholingsmogelijkheden.
 • Flexibele werkdagen volgens een vast rooster.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO gehandicaptenzorg. Inschaling in FWG 30 minimaal € 1.707,- maximaal € 2.546,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 22 uur, voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast contract.


Wil je meer weten?
Kijk op onze website of bel Eline van Doorn – teamleider - 06 – 83012510.

 • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern geplaatst.
 • De Waerden hanteert een screeningsbeleid. Wij vragen aan alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.