We konden het niet laten om dit mooie artikel over Perry Bruin over te nemen van Nieuwskrant Dijk en Waard, van Rodi.nl

Perry Bruin is al bijna 25 jaar de scorebordmanager bij LSVV. Daarnaast is hij ook een hardwerkende medewerker van de Jumbo supermarkt in Alkmaar én zet hij zich drie dagen per week in voor het CleanTeam van AZ, waar hij een graag geziene gast is.

Geboren op 11 maart 1972 groeide Perry op als enige zoon van ouders met een eigen tuinbouwbedrijf. Perry, die twee oudere zussen heeft, werd aanvankelijk gezien als de opvolger van het familiebedrijf. Maar na zijn eerste levensjaar ontstonden er zorgen over zijn ontwikkeling. Zo ging hij pas op tweeënhalfjarige leeftijd lopen en praten deed hij toen hij drie was. Het werd duidelijk dat Perry een verstandelijke beperking had.

In 1977 verhuisde het gezin Bruin naar de Pieter Zeemanweg, en Perry ging tot zijn zesde jaar naar de kleuterschool Duizend Eilanden. Vanwege zijn beperking ging hij naar De Alk in Alkmaar, waar hij tien jaar lang zonder één dag ziekteverzuim doorbracht. Hij werd dagelijks opgehaald door ‘het busje’, vaak bestuurd door mevrouw Sneekes. Helaas overleed zijn vader in 2004, een groot verlies voor het hele gezin, maar vooral voor Perry. In 1988 werd het tijd om voor Perry een eigen plek te vinden met de juiste begeleiding en sinds november 2005 woont hij in Zonnehof in Koedijk, waar hij samen met vijf anderen woont, begeleid door een vast team van de De Waerden. Nikkie Bakker is een van zijn begeleiders. Volgens Nikkie is Perry een oprecht, eerlijk en gezellig persoon. Perry gaat overal naartoe met de fiets, zoals naar de Jumbo-supermarkt op de Paardenmarkt in Alkmaar, waar hij elke maandag en woensdag werkt. Onlangs vierde hij er zelfs zijn 25-jarig dienstverband! Zijn leidinggevende Remy is erg enthousiast over Perry’s inzet binnen het Jumbo-team, waar hij allerlei taken uitvoert en gewaardeerd wordt door klanten vanwege zijn vriendelijke uitstraling en bereidheid om te helpen.

AZ-CleanTeam


Daarnaast werkt Perry drie dagen bij het CleanTeam van AZ, onder leiding van Peter Piersma vanuit de organisatie Werkwaerd. Perry begon in 2006 met deze werkzaamheden in de Alkmaarder Hout, waar hij een goede band had met trainer Willem van Hanegem. Hij had er verschillende taken, zoals schoonmaken, opruimen van afval en legen van prullenbakken, maar ook het plakken van nummers op de stoelen, zodat supporters wisten waar ze moesten zitten. Zodra het nieuwe stadion van AZ er kwam verhuisde Perry vrolijk mee. Bij AZ is men zeer enthousiast over Perry’s inzet en heeft hij een speciale plek gekregen bij veel medewerkers van AZ. Als AZ bijvoorbeeld ergens in Europa speelde en Perry mocht mee, dan sliep hij op een hotelkamer met een van die AZ-medewerkers. Of hij rijdt mee met een van de beveiligingsmedewerkers van AZ naar uitwedstrijden.

Nederlands G-team


Perry speelt zelf ook voetbal, zo is hij verdienstelijk keeper bij het G-2 team van Koedijk. Hij kwam terecht in het Nederlands G-team en deed mee aan de Special Olympics Athene 2011. Perry scoorde een belangrijk doelpunt tegen Duitsland door met een hakje achter zijn standbeen langs te scoren, gevolgd door een oorverdovend gejuich dat bijna heel Athene kon horen. Het Nederlands G-elftal won uiteindelijk een prachtige zilveren medaille. Deze geweldige prestatie werd op prachtige wijze vastgelegd in een kleurrijk fotoalbum en een spandoek met de tekst ‘PERRY heeft OLYMPISCH ZILVER’ aan de gevel van het huis van zijn moeder. Vervolgens werd het team groots ontvangen bij sponsor Rabobank in Utrecht, waar een lunch werd geserveerd en er optredens waren van verschillende artiesten en sprekers. Op 3 mei 2023 presenteerden alle G-sporters van Koedijk, ook wel de Giganten genoemd zich, en paradeerden als echte modellen in hun nieuwe sportkleding, die ieder voor zich had geregeld middels sponsoring. Perry had zijn werkgever Jumbo uit Alkmaar weten te strikken (zie foto).

Scorebordmanager LSVV


Zondag 10 oktober 1999 tekende Perry een levenslang contract als scorebordmanager bij LSVV. Sindsdien is hij bij alle thuiswedstrijden van LSVV-1 in de competitie van de KNVB, evenals bij alle thuiswedstrijden in de bekercompetitie én alle oefenwedstrijden thuis op het complex Voorwaarts, op tijd aanwezig is om het scorebord te bedienen. Als vergoeding krijgt hij een consumptiebon na afloop, toegang tot de bestuurskamer en een uitnodiging voor de jaarlijkse medewerkersavond. Hij kreeg een opvallend geel jack met de tekst ‘Scorebord Manager’ erop, waaraan iedereen hem herkent. Perry is ook een uitstekende assistent van de omroeper bij het aankondigen van wissels, zodat de omroeper de juiste namen kan noemen. In de rust zoekt Perry op zijn mobiel de tussenstanden van andere clubs op in hun competitie en geeft deze door aan de omroeper, zodat het publiek hiervan op de hoogte wordt gesteld voor aanvang van de tweede helft. Perry neemt zijn taak altijd uiterst serieus en kent alle spelers van LSVV-1, die hij regelmatig aanmoedigt voor maximale inzet.

Lieve broer en zoon


Perry heeft het naast zijn werk druk met het bijwonen van alle thuis- en uitwedstrijden van zijn geliefde club AZ, waarvoor hij een seizoenskaart heeft, maar hij maakt altijd tijd voor zijn familie. Zus Susan vertelt: “Als oudere zus van drieënhalf jaar heb ik, toen ik jong was, nauwelijks gemerkt dat Perry ‘anders’ was. Hij heeft altijd begeleiding nodig gehad en drukte zeker zijn stempel op ons gezin, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik daar onder leed. Perry woont op 15 kilometer afstand van mij, maar hij fietst zonder enig probleem naar mijn huis toe. Als hij bij mij thuis komt, geeft hij altijd even aandacht aan de kat en kijkt hij in het kippenhok of er eieren liggen. Zo heeft hij een vast ritueel.” Zijn moeder voegt toe: “Vanwege zijn beperking moest hij bij veel dingen geholpen worden en begreep hij dingen soms niet, wat tot boosheid en opstandigheid leidde. Zo heeft hij nooit goed leren lezen en rekenen. Maar ik ben ontzettend trots op wat hij ondanks zijn beperking allemaal wél heeft bereikt. Bovendien is het een lieve, warme zoon voor mij en broer voor zijn zussen.”

Op dit moment geniet Perry van een welverdiende vakantie in Spanje. Kijkend naar de toekomst blijft Perry met veel plezier werken bij Jumbo, naast zijn werk bij het AZ-CleanTeam. Als echte voetbalfan is dit voor hem de perfecte combinatie, net als zijn betrokkenheid bij LSVV.

(geschreven door Theo den Iseger van Rodi.nl