Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn niet weg te denken

Vrijwilligers brengen de samenleving dichter bij onze cliënten. Zij zorgen er mede voor dat hun leefwereld wordt verrijkt, laten hen nieuwe ervaringen opdoen en maken dat activiteiten leuker, gezelliger of uitdagender worden. Uiteraard geldt dit omgekeerd ook voor de vrijwilliger.

Enkele ervaringen van onze vrijwilligers en cliënten:

Vrijwilliger kun je zijn op allerlei manieren

  • U kunt als maatje met iemand gaan sporten, winkelen, gamen of knutselen. Het kan ook zijn dat u een hobby samen deelt, samen op pad gaat of dat u iemand helpt bij bepaalde activiteiten.
  • Met een groepje kunt u als vrijwilliger ook activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld door actief te zijn met een wandelgroep, een kookclub, een spelletjesmiddag of bij andere gezamenlijke activiteiten.
  • En u kunt helpen bij het onderhoud van de tuin, bij kleine klusjes of incidenteel tijdens een evenement.

Vrijwilligerswerk is maatwerk, zowel voor jezelf als voor onze cliënten

Het is belangrijk dat de activiteiten die u doet passen bij wie u bent én aansluiten bij wat onze cliënten nodig hebben. Als u interesse heeft om als vrijwilliger bij De Waerden aan de slag te gaan dan bespreken we natuurlijk eerst uw wensen. Binnen onze hele organisatie zijn mensen op vrijwillige basis actief. Ze verrichten aanvullende activiteiten die de persoonlijke leefwereld van onze cliënten veraangenamen of ze leveren een bijdrage aan een locatie of team.

Interesse of een vraag?

U kunt middels het belangstellingsformulier kenbaar maken dat u interesse heeft in vrijwilligerswerk. Wij nemen dan contact op en bespreken met u de mogelijkheden. Ook kunt u kijken bij onze vrijwilligersvacatures of er op dit moment een leuke vrijwilligersbaan voor u is.

Heeft u een vraag over het vrijwilligerswerk dan kunt u ook het belangstellingsformulier gebruiken.