Wonen op Westerstraat 

Locatie Westerstraat in Oudorp bestaat uit zeven knusse éénpersoonswoningen en een steunpunt. De woningen liggen aan een hofje en bestaan uit één verdieping op de begane grond. Zij beschikken over een woonkamer met keuken, een slaapkamer en een grote badkamer met toilet. De woonkamer heeft openslaande tuindeuren naar de gemeenschappelijke binnenplaats.

De bewoners van het hofje kunnen gebruik maken van een gemeenschappelijke afsluitbare fietsenstalling. Het hofje heeft tevens parkeergelegenheid.

De omgeving

In de nabijheid van het hofje zijn 2 kleine winkelcentra met supermarkt en er is een buurtcentrum waar aan verschillende activiteiten kan worden deelgenomen. Bij één winkelcentrum is ook een gezondheidscentrum gevestigd met apotheek.

De ondersteuning

De bewoners van het hofje kunnen gebruik maken van de vaste dagelijkse ondersteuningsmomenten tussen 14.00 uur en 20.00 uur. Ook kan men teruggevallen op ondersteuning vanuit de nabij gelegen locatie Schermereiland. In het steunpunt kan men terecht voor een kop koffie en men kan er samen eten.

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar en omstreken. Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Adres
Westerstraat 16 a
1829 BN Oudorp