Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Locatie Scheepsjagerstraat

Aan de Scheepsjagerstraat worden zeventien appartementen bewoond door cliënten van De Waerden. Negen hiervan zijn op de begane grond en hebben de voordeur aan de straatzijde. De andere appartementen zijn gevestigd op de eerste etage en bereikbaar via een centrale hal.

Er is een inloopruimte voor cliënten waar men andere cliënten kan ontmoeten, kan afspreken met de begeleiding of om een kopje koffie te drinken. Door vrijwilligers wordt hier regelmatig gekookt, cliënten kunnen dan mee eten. Ook wordt er gegeten bij de eetclub in het nabijgelegen buurthuis.

Bij de inloopruimte is een kantoor voor de medewerkers en een slaapwachtruimte.

Locatie Scheepsjagerstraat is vlakbij het centrum van Alkmaar. Wanneer het kanaal met het pontje wordt overgestoken, is het ongeveer 15 minuten lopen naar het centrum.

De bushalte is op ongeveer 8 minuten loopafstand.

Locaties in de buurt

Op loopafstand van Locatie Scheepsjagerstraat zijn de locatie Schermereiland en de werklocatie TTC.

Atelier de Voordam is in de binnenstad.

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar en omgeving.

Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedure

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: