Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Locatie Schermereiland

De locatie Schermereiland bevindt zich in het Schermerhuys en bestaat uit drie bouwlagen. De appartementen die De Waerden huurt zijn verdeeld over de tweede en derde etage en bestaan uit een woonkamer met keukenblok, slaapkamer, douche en toilet.

Eén appartement is ingericht als steunpunt. Hier kan men terecht voor een praatje, spelletje, kopje koffie of een maaltijd. In dit appartement is ook een kantoorruimte voor medewerkers en een kamer voor de slaapwacht.

Op de begane grond van 't Schermerhuys zijn een verenigingsgebouw, Buurthuis De Wachter, en een school gevestigd. in het buurthuis vinden diverse activiteiten plaats zoals maandelijks een bingo.

Met het pontje kan het kanaal overgestoken naar de binnenstad van Alkmaar. 

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar en omstreken.

Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

In het Schermerhuys is een appartement ingericht als steunpunt voor cliënten van De Waerden. Hier kan men terecht voor een praatje, spelletje, kopje koffie of een maaltijd. In dit appartement is ook een kantoorruimte voor medewerkers en een kamer voor de slaapwacht.

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: