Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Locatie Westerstraat

Locatie Westerstraat in Oudorp bestaat uit zeven knusse éénpersoonswoningen en een steunpunt.

De woningen liggen aan een hofje en bestaan uit één verdieping op de begane grond. Zij beschikken over een woonkamer met keuken, een slaapkamer en een grote badkamer met toilet. De woonkamer heeft openslaande tuindeuren naar de gemeenschappelijke binnenplaats.

De bewoners van het hofje kunnen gebruik maken van een gemeenschappelijke afsluitbare fietsenstalling. Het hofje heeft tevens parkeergelegenheid.

 

In de nabijheid van het hofje zijn 2 kleine winkelcentra met supermarkt en er is een buurtcentrum waar aan verschillende activiteiten kan worden deelgenomen. Bij één winkelcentrum is ook een gezondheidscentrum gevestigd met apotheek.

De bewoners van het hofje kunnen gebruik maken van de vaste dagelijkse ondersteuningsmomenten tussen 14.00 uur en 20.00 uur. Ook kan men teruggevallen op ondersteuning vanuit de nabij gelegen locatie Schermereiland.

In het steunpunt kan men terecht voor een kop koffie en men kan er samen eten.

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar en omstreken.

Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedure

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: