Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Locatie Zonnehof

Locatie Zonnehof is gevestigd in een gelijknamig appartementencomplex in Koedijk (gemeente Alkmaar). De Waerden huurt hier vijf appartementen. Deze bevinden zich op 2 woonlagen. Op de begane grond is het steunpunt en een gezamenlijke huiskamer met keuken. Hier wordt dagelijks koffie gedronken en 's avonds gekookt en samen gegeten.

Locatie Zonnehof is gelegen in de wijk Daalmeer/Koedijk, het noordelijke deel van Alkmaar. Koedijk was vroeger een zelfstandig dorp maar is in de jaren zeventig aan Alkmaar toegevoegd. Daalmeer is in de jaren '80 en '90 gebouwd en is ruim opgezet met aandacht voor groenstroken tussen de woningen. Koedijk heeft hier en daar nog een dorps karakter met bijbehorende uitstraling. Door ligging tussen twee provinciale wegen is de wijk goed per auto te bereiken. Daarnaast bedient een aantal buslijnen de wijk en zorgt voor een OV-verbinding met het centrum van Alkmaar.

Winkelcentrum Daalmeer is op 5 minuten fietsafstand waar ook een gezondheidscentrum is met apotheek; de dichtsbijzijnde supermarkt ligt op 5 minuten loopafstand.

De locatie Zonnehof is een steunpunt van waaruit twee teams actief zijn. Het ene team ondersteunt de acht cliënten die op Zonnehof wonen. Het andere team ondersteunt cliënten die in de wijk wonen.

Steunpunt Zonnehof
Zonneweid 8a 1831 BX Koedijk
Telefoon (072) 562 54 00 / bgg (072) 576 56 56
E-mail: steunpuntdaalmeer@dewaerden.nl

Het steunpunt heeft tevens een inloopfunctie; cliënten die op Zonnehof wonen en cliënten van locatie Daalmeer kunnen hier terecht met vragen.

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar en omstreken.

Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedure

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: