Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Locatie Regioplein

Locatie Regioplein is een appartementencomplex waar De Waerden twaalf appartementen in gebruik heeft voor haar cliënten.

De appartementen zijn toegankelijk via een eigen voordeur of via een gezamelijke ingang die naar de eigen binnendeur leidt. Alle appartementen bevinden zich op de begane grond, hebben een woonkamer met keuken, slaapkamer, eigen badkamer, een terras en een eigen berging.

De locatie is gelegen in een rustige wijk. Er zijn veel voorzieningen in de nabije omgeving, zoals:

  • dagbesteding bij dagcentra;
  • een park dat grenst aan het wooncomplex;
  • het centrum van Schagen;
  • Sportvelden en sportaccommodaties;
  • Station Schagen.


Locaties van De Waerden in de buurt

Op loopafstand van de locatie Regioplein is locatie A. Mauvestraat, ook een locatie van De Waerden.

Bij locatie Regioplein is er dagelijks begeleiding aanwezig van 15.30 uur tot de volgende dag 10.00 uur.

Wanneer het nodig is kunnen de bewoners overdag terugvallen op de zeer nabij gelegen locatie A. Mauvestraat (op minder dan 100 meter afstand). Deze locatie is voor cliënten van het Regioplein ook telefonisch bereikbaar door middel van een “sneltoets” die zich in ieder appartement bevindt.

De locatie heeft een steunpunt ingericht waar cliënten van De Waerden elkaar kunnen opzoeken voor een praatje, een kop koffie en eventueel voor een gezamelijke maaltijd.

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Schagen.

Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedure

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: