Ondersteuning voor
mensen met een beperking

De Klussenbus

Er wordt binnenshuis en buitenshuis gewerkt op allerlei verschillende plekken in en om Heerhugowaard en Alkmaar. Incidenteel zijn er klussen op andere plekken in Noord-Holland.

De cliënten van de Klussenbus werken voor sportverenigingen in de gemeente Alkmaar, in opdracht van WonenPlus Alkmaar of voor de eigen locaties van De Waerden. Het werk is afhankelijk van opdrachtgevers en daardoor erg afwisselend. De variatie per dag is groot. De ene dag wordt er gewerkt op een sportterein en de andere dag wordt geholpen bij een verhuizing. Het werkschema wordt meestal bekendgemaakt op de ochtend van de werkdag.

Werkzaamheden kunnen zijn:

  • Onderhoud van sportvelden
  • Een tuin opknappen
  • Verhuizen van spullen

In de meeste gevallen is de opstapplaats voor de Klussenbus in Heerhugowaard maar er kunnen ook andere afspraken worden gemaakt over het reizen naar de werkplek.

De klussenbus rijdt op dinsdag en vrijdag van 10:30 uur tot 14:30 uur. Cliënten die werken voor de Klussenbus werken doorgaans ook bij het AFAS stadion waar AZ traint. Als er een voetbalwedstrijd is geweest dan kan het voorkomen dat de Klussenbus op een andere dag rijdt.

Er is tijdens de klus altijd begeleiding aanwezig om mee te helpen of om aanwijzingen te geven.

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar e.o.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedure

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: