Ondersteuning voor
mensen met een beperking

De Klussenbus

De Klussenbus: voor en door cliënten van De Waerden

De Klussenbus wordt gerund door cliënten en begeleiders van De Waerden en werkt vanuit het AFAS-stadion waar AZ haar thuisbasis heeft. Dit is hun vast werkplek. De medewerkers gaan op pad met de Klussenbus als er werkzaamheden worden aangeboden en het werk in het stadion dit toelaat.

De Klussenbus worden ingezet bij een verhuizing, voor het onderhoud van een tuin, of bij het wegbrengen van grof vuil. De Klussenbus heeft een eigen werkbus met een aanhanger en verricht werkzaamheden voor De Waerden  in Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk.

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar e.o.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedure

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: