Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Dagactiviteiten de Geist

Dorpshuis de Geist is voor alle bewoners van St. Pancras. Diverse clubs en verenigingen uit de omgeving maken gebruik van de voorzieningen. Een ruimte wordt permanent gebruikt door cliënten van De Waerden, hier worden de taarten en koekjes voorbereid. Het bakken gebeurt in de professionele keuken van het dorpshuis.

Naast de bakkerij werken er verschillende cliënten van De Waerden op vrijwillige basis bij het dorpshuis. Zij helpen in de bibliotheek en zorgen dat de ruimtes schoon blijven. Ook de werkzaamheden voor de voetbalvereniging en het zwembad worden veelal in het dorpshuis gedaan.

Nabij het dorpshuis is een kleine tuinderij waar samen met vrijwilligers wordt gewerkt.

De bakkerij

De bakkerij is een dienst waar de cliënten producten maken die verkocht worden in het dorp. Bijvoorbeeld koekjes en appeltaart, maar ook taarten met monchou of kwark en hartige taarten met zalm, prei of spinazie.

Bij de bakkerij wordt uitsluitend op bestelling gewerkt (minimaal 2 werkdagen van te voren), zodat zij rekening kunnen houden met de inkoop en planning. Het aantal bestellingen is beperkt omdat er geen werkdruk is voor de cliënten.

Wanneer u koekjes of taart wilt bestellen dan kunt u telefonisch contact opnemen met de bakkerij. We zijn open van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.


De Waerden-dienstverlening

De Waerden staat met haar activiteiten bij het dorpshuis midden in de samenleving en onze cliënten leveren hun bijdrage door het vrijwilligerswerk in St. Pancras te ondersteunen. Zowel bij het dorpshuis als bij verenigingen zorgen zij voor een extra paar handen en pakken klussen aan die blijven liggen.


De tuinderij

Naast het dorpshuis staat een kas waar een kleine tuinderij is gehuisvest. Mensen met een verstandelijke beperking zijn hier zowel buiten als in de kas aan het werk om groentes en kruiden te kweken. Mensen uit het dorp kunnen hier als vrijwilliger terecht.

Er zijn verschillende werkzaamheden in de kas

  • Zaaien
  • Watergeven
  • Schoffelen
  • Onkruid wieden
  • Plukken en oogsten

Meer informatie over Dorpshuis De Geist.

De Geist3


Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar e.o.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedure


Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: