Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Kaarsen en zeep

De kaarsenmakerij en de zeepmakerij zijn twee afzonderlijke ateliers die beide zijn gehuisvest in winkelcentrum Daalmeer. Hier worden ambachtelijke producten gemaakt die besteld kunnen worden via de website.

Werkzaamheden die bij het zeep maken horen zijn: basiszeep mengen met kleurstof en geur, de zeep in vormpjes gieten en tekstjes in de zeep drukken.

Werkzaamheden die horen bij het kaarsen maken zijn: kaarsen dompelen of gieten en paraffine breken om kaarsen te decoreren.

Kaarsen en Zeep  is gevestigd in de wijk Daalmeer in het gelijknamige wijkcentrum Daalmeer.

De bushalte is op loopafstand.

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar e.o.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedure

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: