Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Pensionstal De Paardenbloem

Pensionstal de Paardenbloem is een boerderij met veel ruimte, verschillende stallen en buitenruimtes. Vanuit De Waerden worden hier een aantal dagen per week, cliënten met een verstandelijke beperking ondersteunt bij hun werkzaamheden. Dit gebeurt in overleg met de eigenaar van 'De Paardebloem.'

Als u meer wilt weten over de begeleiding bij de werkzaamheden bij het paardenpension dan kunt u contact opnemen met de begeleider van De Waerden.

De Paardenbloem2

Op de boerderij zijn verschillende werkzaamheden waar de cliënten mee aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld het schoonmaken van de stallen, voeren van de paarden en het schoonhouden van het buitenterrein. Ook de paarden mogen door hen worden verzorgd.

Op de boerderij zijn ook altijd pallets die kunnen worden gesloopt en  gezaagd voor de boerderijhaard. Maar er worden ook huishoudelijke klusjes gedaan, zoals het opvouwen van de was, het uitruimen van de vaatwasser, het klaarzetten van de koffietafel en kleine schoonmaakwerkzaamheden.

Cliënten van De Waerden werken een of twee dagen in de week bij het paardenpension.

Het adres van paardenpension de Paardenbloem is Rustenburgerweg 132, 1703 RZ Heerhugowaard.


Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in de omgeving van de cliënt.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

De aanmeldprocedure

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: