Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Sportcomplex de Toekomst

Sportpark De Toekomst biedt mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om onder begeleiding van De Waerden bij hen aan de slag te gaan. Drie dagen per week (maandag, dinsdag en vrijdag) wordt in teamverband gewerkt in en om het sportcomplex.

Het sportcomplex is de thuisbasis van AFC Ajax (vrouwenvoetbal) en Ajax amateurs.

Het sportpark, eigendom van AFC Ajax, wordt verder gebruikt voor wedstrijden van de Ajax jeugdelftallen en Jong Ajax. Daarnaast is het de trainingslocatie van deze genoemde elftallen plus de selectie van AFC Ajax.

Het team van cliënten verzorgt voornamelijk onderhoudswerkzaamheden op het terrein van De Toekomst, zoals gras maaien, herstelwerkzaamheden aan het veld, schoffelen, snoeien, vuil prikken en vuilnisbakken legen.

Meer informatie over het sportcomplex kunt u lezen op www.ajax.nl/de-toekomst.htm

Kijk ook de vlog van voetbal-ster Anouk Hoogedijk.


Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedure

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: