Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Locatie Elisabeth

Zorgspectrum Westerhout is een zorglocatie voor ouderen. De Waerden biedt in deze omgeving activiteiten aan oudere mensen met een verstandelijke beperking. Dit is 'locatie Elisabeth'. De dagactiviteiten die hier worden geboden hebben een recreatief en creatief karakter.

Zorgspectrum Westerhout ligt in het Emmakwartier, in het centrum van Alkmaar. Het is rustig gelegen, maar heeft veel winkels in de nabije omgeving. Ook een bushalte is in de buurt.

Buiten is een terras vlak bij een grote vijver waar met mooi weer genoten kan worden van de zon.

De dagactiviteiten bij locatie Elisabeth zijn gericht op creativiteit, beweging en gezelligheid. Activiteiten die geregeld terugkomen zijn bijvoorbeeld: sieraden of kaarten maken, breien, muziek luisteren, samen lezen, spelletjes doen en wandelen.

De cliënten van De Waerden kunnen meedoen met activiteiten die worden georganiseerd voor de ouderen van het Zorgspectrum, zoals muziekevenementen, bingo, gardiroll, Sinterklaasfeest, markt en carnaval. Sommige cliënten helpen bij lichte huishoudelijke werkzaamheden in het zorgspectrum, bijvoorbeeld in de linnenkamer.

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar e.o.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedure

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: