Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Dagbesteding Burg. Rambonnetlaan

Bij de dagactiviteiten aan de Burg. Rambonnetlaan gaat het om gezelligheid en lekker bezig zijn. Er wordt rust gecreëerd waar de deelnemers van kunnen genieten en er is ruimte voor contact.

De activiteiten vinden plaats aan de gemeenschappelijke keukentafel. Per dag zijn er ongeveer zeven mensen die hieraan deelnemen.

De activiteiten worden van maandag tot en met vrijdag aangeboden en kennen een vast ritme.

Sommige deelnemers doen klusjes, zoals het leegruimen van de vaatwasser, vegen en koffiezetten.

Wanneer zijn de activiteiten?

De keuken heeft tuindeuren waardoor men op het terrasje op de binnenplaats kan komen. In de ochtend, van 9.30 uur tot 12.00 uur, staat er meestal een thema centraal zoals handwerken, knutselen, bakken of persoonlijke verzorging.
In de middag van 12.30 uur tot 15.00 uur gaat het vooral om de gezelligheid en worden er spelletjes gespeeld of muziekactiviteiten gedaan.

Er wordt gezamenlijk geluncht.

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Velsen.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedure

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: