Wonen op Alkerhoef

De Alkerhoef heeft vijftien studio's. Alle studio's zijn toegankelijk voor een rolstoel of rollator. De jongste bewoners is 20 jaar en de oudste 80. De woonlocatie heeft een omheinde tuin. 

De omgeving

Locatie de Alkerhoef is gesitueerd in een woonwijk. In de directe omgeving is een winkelcentrum met 2 supermarkten. Het buurthuis "De Alkenhorst" is op loopafstand. Hier kan men deelnemen aan diverse activiteiten zoals klaverjassen, breien en tekenen. Ook wordt er regelmatig een high-tea, lunch georganiseerd of andere leuke uitjes.

Welke ondersteunen bieden wij?

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor het dagelijkse leven. Samen zorgen zij voor het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar en omgeving. Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Veelgestelde vragen

Er is 24-uur per dag, 7 dagen per week begeleiding aanwezig. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van beeldzorg.

De Alkerhoef biedt langdurig wonen vanaf 18 jaar. En het is een woonlocatie voor alle leeftijden.

Met een passende WLZ-indicatie kun je bij De Waerden wonen.

Mensen met een licht verstandelijke beperking en matig verstandelijke beperking kunnen er wonen.
Adres
Mesdaglaan 200
1816 VG Alkmaar