Ben: "Ik wil van betekenis zijn voor anderen"

Ben Tuuk, heeft een Youtubekanaal voor mensen die op zichzelf wonen en nog dingen moeten leren. Het gaat over praktische zaken, zoals ‘Koken’ maar ook over sociale dingen zoals ‘Uitleg over visite en op bezoek gaan’. Er staan al zo’n 55 filmpjes op het kanaal, bijvoorbeeld over ‘Naar de tandarts gaan’ of het ‘Weghalen van onkruid uit je tuin’. Zo’n 65 mensen volgen het kanaal en ongeveer een keer per maand komt er een nieuw filmpje uit. Hij maakt de filmpjes met een vriend: Rody Ras. Ze krijgen hele leuke reacties.

Zie op Youtube Ben zijn Youtubekanaal: https://www.youtube.com/@benhulpenadvieskanaalvande7441

Zo leerde ik volwassen worden

“Toen ik op school zat keken we een video over hoe je moest stagelopen. ik dacht toen, zoiets bestaat jammer genoeg niet over op jezelf wonen: misschien moet ik dat zelf gaan maken! Zo is het Youtubekanaal ‘Ben hulp en advies kanaal van der Tuuk begonnen’. Ik wil op die manier ook mezelf blijven ontwikkelen om mensen te kunnen helpen. Thuis keken we ook altijd ‘Toen was geluk nog heel gewoon’ door die serie leerde ik volwassen te worden.’

Filmpjes zijn serieus en grappig

“De onderwerpen voor de filmpjes kom ik tegen in mijn dagelijkse leven. Ik had bijvoorbeeld laatst een kapotte broek. Ik heb kledinggeld en ik vroeg me af, hoe kom ik goedkoop aan een nieuwe? Toen heb ik een filmpje gemaakt over wat je moet doen als je kleding gaat kopen.” De filmpje zijn, serieus en vaak ook een beetje grappig. Rody en ik zijn goed op elkaar ingespeeld. Rody zet altijd alles neer en ik doe de presentatie. Meestal nemen we alles in een keer op. Kleine foutjes laten we er dan ook inzitten. We controleren ze wel voordat we publiceren. Heel soms maken we een filmpje opnieuw.”

Als mensen een onderwerp hebben waarover ze een filmpje willen zien, dan kunnen ze dit aan ons laten weten via ons Youtubekanaal.