Komt u op bezoek of komt uw verwant bij u op bezoek?

We vragen extra uw aandacht voor bezoekmomenten met uw verwant. Vorig jaar, in de aanloop naar de kerstdagen zijn er meerdere cliënten tijdens bezoekmomenten besmet geraakt. Dat willen we dit jaar voorkomen. Daarnaast moeten we nu ook rekening houden met de enorme besmettelijkheid van de nieuwe variant van het coronavirus, omicron.

Bij De Waerden volgen we de algemene maatregelen voor het op bezoek gaan of bezoek ontvangen.

Dit betekent dat er op dit moment twee personen op visite kunnen komen. (Kinderen tot 13 tellen niet mee.) Als u bij uw verwant op locatie wilt langskomen dan vragen wij u wel om dit met de locatie af te stemmen. Op die manier willen we voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd bij de locatie op visite zijn. Hierdoor komt de veiligheid van de cliënten, de medewerkers en uiteraard ook van uzelf onder druk te staan.

Maatregelen

  • We vragen u ook om bij voorkeur niet in algemene ruimtes te komen en een mondkapje te dragen als u door de hal loopt.
  • Ook vragen we u om uw handen te wassen als u op bezoek komt.
  • En als u moet hoesten of niezen dit in uw elleboog te doen of in een papieren zakdoekje.
  • Is het mogelijk, houd dan het liefst 1,5 meter afstand van uw verwant. Lukt dit niet draag dan, als het kan een mondmasker.
  • Houd 1,5 meter afstand van de begeleiders en vrijwilligers.
  • Als u voordat u op bezoek komt een zelftest doet dan stellen wij dit enorm op prijs. Kom alleen langs als uw uitslag negatief is. Een positieve besmetting binnen onze locatie heeft voor alle cliënten veel impact en ook de zorg komt hierdoor onder druk te staan. We proberen er alles aan te doen om dit te voorkomen.
  • Ook kunnen we uw verwant vragen om in een bezoeksituaties een zelftest te doen. Uiteraard alleen als dit bij uw verwant niet leidt tot angst, weerstand of onbegrip. In dit geval ontvangt uw verwant via ons een zelftest.

Op 24, 25 en 26 december mogen er maximaal 4 personen worden ontvangen. Ook tijdens de jaarwisseling. (Kinderen tot 13 jaar tellen niet mee.) Komt u naar de locatie, dan vragen wij u uiteraard ook om uw bezoek af te stemmen met de locatie.

We realiseren ons dat we veel van u vragen en ook dat dit vragen kan oproepen. Mocht dat zo zijn, neemt u dan gerust contact op met de locatie waar uw verwant woont.