Ik kon meer dan ik dacht

“Je dromen volgen en leren om je verder te ontwikkelen” is wat Jordi zegt over hoe hij tegenwoordig in het leven staat. “Ik was vroeger erg onzeker over mezelf en dacht dat ik niets kon. Dit zei ik ook, als iemand iets aan me vroeg, maar die knop is om: nu sta ik open voor alles wat ik op mijn pad tegenkom."

Fijn dat ik nieuwe dingen leer
Jordi Prijn is 26 en werkt sinds het begin van dit jaar voor de technische dienst (TD) van Magentazorg. Via een vriendin kwam hij bij de ‘Dienstverlening die cliënten van De Waerden bieden bij Zuyderwaert’. Hij vond het er gelijk leuk en al snel werkte hij daar bij de technische dienst. Nu werkt hij nog steeds één dag, samen met andere cliënten van De Waerden, bij Zuyderwaert. Daarnaast werkt Jordi nu drie dagen voor de technische dienst van Magentazorg. De Waerden en Magentazorg hebben een constructie afgesproken waarbij hij deels als vrijwilliger en deels via De Waerden werkt. “Die werkplek voelt als thuis” zegt hij. “Het is fijn om met de collega’s van de technische dienst te werken en ik vind het fijn dat ik alle dagen nieuwe dingen leer.”

Ik kon veel meer dan ik dacht
"De eerste dag dat ik bij de technische dienst begon, was mijn klusje het in elkaar zetten van een aantal badkamerkastjes. Toen die in elkaar zaten, moesten ze worden opgehangen in de badkamers van woonzorglocatie Oudorperzand in Oudorp. Ik zei toen dat ik graag mee wilde om ze persoonlijk af te leveren. Samen met mijn collega Eduard ging ik naar Oudorperzand om de kastjes op te hangen. Op een gegeven moment zei hij, dit kan jij ook alleen doen. Ik dacht dat ik dit helemaal niet zou kunnen, ik had zoiets nog niet eerder zelf gedaan. Eduard was ervan overtuigd dat ik dit wel kon en liet me het gewoon proberen. Toen het kastje hing, zei hij: Zie je wel, je kunt het! Door hoe hij het had aangepakt raakte ik van mijn onzekerheid af. Ik bleek veel meer te kunnen dat ik dacht.”

Werken met de boormachine het allerleukste
“Nu werk ik veel met mijn TD-collega Noah, voor twaalf locaties van Magentazorg. Ik doe allerlei verschillende klussen. Nog niet zo lang geleden was ik bijvoorbeeld samen met Cor in Bergen bij woonzorglocatie Oudtburgh, om een oude lambrisering van de muur te halen. Het behang mocht niet beschadigen, maar er zat veel lijm achter de planken en het was best een hele klus om dit netjes te doen. Of bij locatie Haemstede, ook in Bergen, hebben we laatst rekjes opgehangen voor de dozen met handschoenen, en buiten de asbakken aan de muur bevestigd. We halen en brengen ook spullen rond met de vrachtwagen, zoals laatst een kapotte duo-fiets die naar de werkplaats moest. Het allerleukste vind ik werken met grote machines, zoals met de enorme boormachine die we hebben. Daar heb ik eens whiteboarden mee opgehangen. Super! Het is heel handig dat ik mijn rijbewijs heb om naar verschillende locaties te komen.”

“Laatst is er een groot feest georganiseerd door Magentazorg. Beregezellig. Van de technische dienst liepen we allemaal in een witte blouse met lichtgevende bretels, iedereen wist wie we waren. Hartstikke leuk, echt waar!”