Heroes Run Alkmaar - Le Champion

18 cliënten en 30 medewerkers van De Waerden

Enkele maanden geleden zijn de sportschoenen uit de kast gehaald, trainingsschema's opgesteld en zijn cliënten met onze begeleiders gestart met de training voor de Heroes Run. Vanavond rennen 18 cliënten en 9 buddies de Heroes Run. Vanaf 20.30 uur rennen 30 collega's rennen de Alkmaar City Run. 

Sportorganisatie Le Champion - de organisator van onder andere Alkmaar City Run by Night - organiseert ook de Heroes Run. 

Heroes Run is bedoeld voor iedereen met een beperking of chronische aandoening. Het parcours van 800 meter is zo toegankelijk mogelijk gemaakt, waardoor ook iedereen mee kan doen in Alkmaar! Er is een half uur de tijd voor 800 meter. Na de start gaat het parcours richting de Geest door het Clarissenbolwerk langs de Kennemersingel. Daarna via de Vrouwenstraat en het Ritsevoort richting de Oudegracht. Bij de finish ontvangt iedereen een medaille en kunnen toeschouwers en deelnemers nagenieten van hun prestaties.

Wie is Le Champion?

Jaarlijks organiseert Le Champion ongeveer 60 sportevenementen, met de hulp van 30 medewerkers en 3.500 vrijwilligers. Daarmee dragen zij bij aan vitale mensen en een gezonde samenleving. Plezier en persoonlijke topprestaties gaan daarbij hand in hand. Aan alle sportevenementen die Le Champion organiseert, is een goed doel gekoppeld. Speciaal op verzoek van De Waerden heeft Le Champion de Heroes Run in het leven geroepen. 

Kom jij ook kijken naar onze helden?

De start is precies om 20.00 uur op het Canadaplein (bij de Grote kerk en De Vest).