Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Wijkcentrum de Eenhoorn

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar dat een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur verzorgt. In de grote bedrijfskeuken werken twee dagen per week mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden begeleid door een medewerker van De Waerden.

Op dinsdag verzorgt deze groep de lunches voor een aantal bedrijven in Alkmaar. De belegde broodjes worden weggebracht met de bakfiets.

Op donderdag verzorgen zij de lunches voor de vrijwilligers van De Eenhoorn.

 

In de keuken van De Eenhoorn wordt zo zelfstandig mogelijk gewerkt. Er is een takenlijst waarop staat welke werkzaamheden iemand doet. Als het nodig is wordt er een stappenplan gemaakt. Iedereen houdt ook een werkboek bij waarin de werkafspraken staan.

De broodjes worden eerst afgebakken en daarna belegd met verschillende producten zoals vleeswaren, kazen en groentes.

De broodjes worden altijd op dezelfde manier gemaakt. Op de iPad en op papier zijn instructies over hoe een broodje klaar gemaakt moet worden.

Het maken van de lunches brengt verschillende werkzaamheden met zich mee. Bestellingen worden bijvoorbeeld vooraf voorbereid en in de planning gezet. Er worden boodschappen gedaan en na iedere werkdag worden de handdoeken, theedoeken en bedrijfskleding bij Atelier de Voordam gewassen en gedroogd.

 

 

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedureSamen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar e.o.

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: