Ondersteuning voor
mensen met een beperking

Activiteitencentrum Jan-Willem

Activiteitencentrum Jan Willem biedt, met deskundige begeleiding, in een veilige omgeving verschillende activiteiten aan. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en behoeften die de cliënten hebben.

De cliënten hebben een op maat gemaakt dag- en weekprogramma waarin wordt gezocht naar de balans tussen terugkerende en afwisselende activiteiten. De ontwikkeling wordt gestimuleerd en er is aandacht voor sociale redzaamheid en deelname aan de samenleving. De activiteitengroepen zijn samengesteld op basis van de interesses en zijn veelal gericht op beleven en ervaren.

Een aantal voorbeelden van activiteiten: houtbewerking, werken met textiel, muziek, koken, tuinieren en wandelen.

Een combinatie van activiteiten op verschillende plekken is ook mogelijk. Bijvoorbeeld bij het dagcentrum en het ‘cleanteam’ in het AFAS-stadion. Of bij Dorpshuis De Geist of pensionstal de Paardenbloem.

Het activiteitencentrum kan vanaf één dagdeel tot de hele week worden bezocht.

De activiteiten worden begeleid door professionele begeleiders. Vrijwilligers en stagiaires zorgen vaak voor extra ondersteuning.

Het gebouw is rolstoelvriendelijk, heeft aangepaste toiletten en verzorgingsruimtes.

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar e.o.

Ondersteuningsmogelijkheden

De Waerden heeft verschillende arrangementen voor mensen met een CIZ-indicatie (Wlz) of een passende Wmo-beschikking.

Onze arrangementen

De aanmeldprocedure

Stagemogelijkheden

De Waerden heeft verschillende stagemogelijkheden voor mensen die ervaring willen opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Stagemogelijkheden die we aanbieden zijn: