koptelefoon en scherm van beeldzorg ondersteuning op afstand via beeld en geluid

Eigen regie door beeldzorg

Beeldzorg is een vorm van ondersteuning-op-afstand. Met beeldzorg kun je elkaar via een tablet of computer zien en mee praten. Beeldzorg kan 24-uur per dag, 7 dagen per week gebruikt worden. Met beeldzorg kan een cliënt van De Waerden contact opnemen met een professionele begeleider in de Zorgcentrale. Dat kan overdag, 's avonds en 's nachts, de cliënt bepaalt zelf wanneer hij/zij hier behoefte aan heeft.

Daarnaast is het ook mogelijk voor de cliënt om via Beeldzorg contact te hebben met zijn/haar netwerk, zonder dat het vervoer hierbij een rol speelt. Denk bij het netwerk aan familieleden, vrienden, maatjes en vrijwilligers. Hiermee geven we de client ook een keuze, aan wie zij het verhaal willen vertellen of de vraag willen stellen.

Met Beeldzorg wordt de eigen regie van cliënten bevorderd en het eigen initiatief gestimuleerd. Beeldzorg is een onderdeel van het ondersteuningspakket dat door de persoonlijk begeleider samen met de cliënt wordt ingevuld.

Kosten 

Voor de cliënt van de Waerden zijn er geen kosten aan Beeldzorg verbonden. De tablet is in bruikleen, het account betaalt De Waerden. Ook de service door I-Connect wordt door De Waerden betaald. Wel kunnen er kosten zijn voor de WiFi, als dit niet door De Waerden wordt vergoed. Hierover kan de afdeling financiën van De Waerden je meer vertellen.

Filters
List of articles in category Beeldzorg
Titel