dagbesteding voor senioren

Prettig ouder worden

Op een prettige manier ouder worden, door bezig te blijven, elkaar te ontmoeten en door dingen te doen en te beleven. Daar is de dagbesteding voor ouderen van De Waerden op gericht.

De activiteiten hebben vooral een recreatief karakter en zijn gericht op beleving. We koken, doen aan beweging, maken muziek, knutselen, handwerken en puzzelen; ieder in zijn eigen tempo.
De activiteiten wisselen we af met rustmomenten.

Dagactiviteiten voor ouderen bieden we in:

  • Alkmaar
  • IJmuiden
  • Schagen

Dagprogramma

In locatie Meidoornlaan wordt recreatieve dagbesteding georganiseerd voor oudere mensen met een beperking. Veel cliënten die bij locatie Meidoornlaan wonen nemen deel aan de activiten maar ook mensen die elders wonen kunnen deelnemen aan de activiteiten.

Bij de dagactiviteiten aan de Burg. Rambonnetlaan gaat het om gezelligheid en lekker bezig zijn. Er wordt rust gecreëerd waar de deelnemers van kunnen genieten en er is ruimte voor contact. De activiteiten vinden plaats aan de gemeenschappelijke keukentafel. Per dag zijn er ongeveer zeven mensen die hieraan deelnemen. De activiteiten worden van maandag tot en met vrijdag aangeboden en kennen een vast ritme. Sommige deelnemers doen klusjes, zoals het leegruimen van de vaatwasser, vegen en koffiezetten.

De keuken heeft terrasdeuren waardoor men op het dakterrasje kan komen. In de ochtend, van 9.30 uur tot 12.00 uur, staat er meestal een thema centraal zoals handwerken, knutselen, bakken of persoonlijke verzorging.
In de middag van 12.30 uur tot 15.00 uur gaat het vooral om de gezelligheid en worden er spelletjes gespeeld of muziekactiviteiten gedaan. Er wordt gezamenlijk geluncht.

Veelgestelde vragen

Ja, het is mogelijk om dagbesteding te krijgen als je niet bij De Waerden woont.
Adres
J. Duikerweg 1 b
1703 dh Heerhugowaard