lachend meisje in een hangmat

"Een kind met een beperking is bij ons in de eerste plaats een kind. "

Door - De Waerden -

Samen werken aan de toekomst

Een kind met een beperking is bij ons in de eerste plaats een kind. 

Samen

Samen met ouders kijken we naar de mogelijkheden in de ontwikkeling en de behoefte van ondersteuning van het kind. Ons doel is pas bereikt als uw kind een fijne maar ook leerzame dag heeft gehad. Daar werken we iedere dag met plezier aan.

Heeft u een ondersteuningsvraag voor uw kind? Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een stimulerende omgeving waar het zijn of haar mogelijkheden kan ontwikkelen. Of zoekt u dagopvang tijdens de schoolvakantie of de zaterdag?

Bij orthopedagogisch dagcentrum De Vijfhoek is een kind met een beperking in de eerste plaats een kind; een kind met mogelijkheden, maar ook beperkingen. Bij het ODC werken we aan een prettige omgeving waar we structuur bieden en waar veel gelachen wordt. We bieden veiligheid en kijken naar de ontwikkeling van uw kind. We bieden zes dagen ondersteuning aan kinderen met een beperking.

Financiele ondersteuning

Het opvoeden van en zorgen voor een kind met een beperking is moeilijk te vergelijken met het grootbrengen van een kind die geen lichamelijke of verstandelijke beperking heeft. Dit heeft veel impact op het hele gezin. Naast de emoties is het van belang dat er allerlei praktische zaken geregeld worden. Er moeten allerlei dingen aangevraagd worden, het huis moet aangepast worden en dit blijft terug komen naarmate uw kind ouder wordt.

Een kind met een verstandelijke of lichamelijke handicap heeft recht op bijzondere zorg. Voor ondersteuning van uw kind, kunt u terecht bij uw gemeente. Gemeenten geven advies over jeugdhulp en zorgen voor de toegang tot de jeugdhulp. Zij bekijken samen met u welke hulp het beste is. De gemeente zorgt ervoor dat uw kind de gekozen hulp daadwerkelijk krijgt.

This is the English text for Child en Youth.
Hier moet Arabisch komen
Filters
Artikelen in categorie Kind en jeugd
Titel