Wonen op Alkerhoef

De Alkerhoef heeft vijftien studio's. Alle studio's zijn toegankelijk voor een rolstoel of rollator. De jongste bewoners is 20 jaar en de oudste 80. De woonlocatie heeft een omheinde tuin. 

De omgeving

Locatie de Alkerhoef is gesitueerd in een woonwijk. In de directe omgeving is een winkelcentrum met 2 supermarkten. Het buurthuis "De Alkenhorst" is op loopafstand. Hier kan men deelnemen aan diverse activiteiten zoals klaverjassen, breien en tekenen. Ook wordt er regelmatig een high-tea, lunch georganiseerd of andere leuke uitjes.

Onze ondersteuning 


Samen met jou maken we afspraken over de ondersteuning en begeleiding. Wat je nodig hebt en wat bij je past. Zodat je bij ons helemaal jezelf kan zijn. We gaan samen met jou aan de slag, om te ontdekken wat je nodig hebt. We blijven je begeleiden, zodat jouw activiteiten een succes worden.

Wij willen dat jij je goed voelt. Dat je doet wat jij leuk vindt. Dat je dingen leert en nuttige activiteiten doet voor jezelf en anderen. Je hebt een persoonlijk begeleider. Bij locatie Alkerhoef is er dag en nacht begeleiding aanwezig. Maar je hebt ook aansluiting via Beeldzorg als je dat wilt. Daar kun ook altijd terecht. Je kan beeldzorg bellen voor vragen en ondersteuning. 

Veelgestelde vragen

Er is 24-uur per dag, 7 dagen per week begeleiding aanwezig. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van beeldzorg.

De Alkerhoef biedt langdurig wonen vanaf 18 jaar. En het is een woonlocatie voor alle leeftijden.

Met een passende WLZ-indicatie kun je bij De Waerden wonen.

Mensen met een licht verstandelijke beperking en matig verstandelijke beperking kunnen er wonen.
Adres
Mesdaglaan 200
1816 VG Alkmaar