"Zelf bepalen wat je doet, dat is fijn. Dat kan bij De Waerden."

Door test pamela

Wonen op Camphuysenstraat 

Aan de locatie Camphuysenstraat in Alkmaar heeft De Waerden 15 appartementen, in één hiervan is een steunpunt. Hier wordt zelfstandig gewoond met begeleiding op afspraak. De appartementen bevinden zich in een appartementencomplex en bestaan uit een woonkamer met keuken. Daarnaast hebben de woningen een ruime slaapkamer en een grote badkamer mer toilet. De voordeur grenst aan een gemeenschappelijke hal. De meeste appartementen bevinden zich op dezelfde woonlaag. De bewoners beschikken ieder over een berging op de begane grond. Er is tevens parkeergelegenheid.

De omgeving

In de nabijheid van het appartementencomplex zijn supermarkten en andere winkels, diverse artsen, een apotheek en een zorgverzekeringskantoor. Het centrum van Alkmaar is eenvoudig te bereiken.

Welke ondersteuning bieden wij?

De cliënten van locatie Camphuijsenstraat zijn redelijk zelfstandig. De ondersteuning is op afspraak en voornamelijk gericht op het ontwikkelen en onderhouden van deze zelfstandigheid. In het appartementencomplex is een inloopruimte voor cliënten van De Waerden. Hier kan men andere cliënten ontmoeten, afspreken met de begeleiding, een kopje koffie drinken of gezamenlijk eten.

Er wordt ook gebruik gemaakt van diverse voorzieningen in de buurt. Cliënten maken bijvoorbeeld gebruik van het aanbod van Buurthuis de Wachter. De meeste cliënten werken overdag of hebben een andere vorm van dagbesteding. Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar en omgeving. Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Adres
Camphuysenstraat 122 a
1813 BV Alkmaar