Logeren voor mensen met een verstandelijke beperking

Soms kan het fijn zijn om even weg te zijn van huis. Je bent er tussenuit en in een andere omgeving. Of wil je later zelfstandig begeleid wonen en wil je daar alvast aan wennen? Dan kun je bij De Waerden komen logeren. Bij ons kun je tot rust komen. Zo kun je weer opgeladen terug naar huis of jezelf voorbereiden om zelfstandig te gaan wonen.

Wie kunnen er logeren bij De Waerden

Bij ons kun je logeren als je:

  • een verstandelijke beperking hebt;
  • 18 jaar of ouder bent;
  • een passende WLZ-indicatie hebt. 

Waar kun je logeren?

Als je komt logeren dan slaap je bij een woonlocatie in een fijne logeerkamer waar je je snel thuis voelt. We hebben twee logeerplekken bij locatie Daalmeer. Er is dag en nacht ondersteuning op de locatie.

Hoe vaak kun je logeren?

Je kunt bij ons door de week logeren of in het weekend. Een paar nachtjes of wat langer. Je kan ook vaker komen.

Ondersteuning als je komt logeren.

We maken samen afspraken over hoe vaak je wilt komen logeren. Dat kan af en toe of regelmatig. 

Wij doen ons best om te zorgen dat jij het fijn hebt als je bij ons logeert. We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt. Daarom vragen we wat jouw wensen zijn en wat jij wilt. Daar houden we rekening mee. Natuurlijk helpen we je ook om te leren zo veel mogelijk zelfstandig te doen. We kunnen jou bijvoorbeeld ondersteunen als je van plan bent om zelfstandig te gaan wonen. Je went dan bij ons aan het niet thuis zijn. Zo wordt de overgang naar je eigen woning makkelijker.

Bij locatie Daalmeer wonen zestien mensen met een verstandelijke beperking. De meeste bewoners zijn tussen de 21 en 70 jaar. De locatie is midden in de wijk. Dichtbij is er een supermarkt, enkele winkels en een gezellig buurthuis. Bewoners gaan overdag naar hun werk of dagbesteding. Op locatie Daalmeer is er altijd begeleiding aanwezig, maar het is belangrijk dat je je hulpvraag ook even kunt uitstellen als de begeleiding bij een andere bewoner is. s’ Nachts is er een slaapwacht die je kunt bellen. Maar je kunt je vraag ook stellen aan een begeleider van de beeldzorgcentrale. Zij zijn er voor jou, dag en nacht. 

De logeerkamer


Je hebt een eigen zit-slaapkamer met wastafel. De badkamer en toilet is op de gang en wordt door meerdere bewoners gebruikt. Koken en tv-kijken op je eigen kamer is niet mogelijk. 

Samen eten en drinken

Koffie drinken en eten doe je in één van de huiskamers. Je eet met een groep van 6 of 7 bewoners in de huiskamer mee. Alle bewoners kennen elkaar en er is veel contact onderling. Bewoners gaan bij elkaar op bezoek, spelen een spelletje of gaan samen voor een boodschap in de wijk. In het weekend doen we gezellige activiteiten met elkaar bijvoorbeeld: samen wandelen of fietsen, iets bakken, spelletjes of een film kijken.

Ondersteuning voor jou

De begeleider zorgt voor de ondersteuning die jij nodig hebt. Bij ons kan je helemaal jezelf zijn. Wij zijn we er voor jou. Elke dag weer. Wij willen dat jij je goed voelt en tevreden bent over jezelf. Dat je dingen leert en nuttige activiteiten doet voor jezelf en anderen. En dat je mensen om je heen hebt en dat jij je niet alleen voelt. Als je hulp nodig hebt bij dagelijkse handelingen (ADL), zoals tandenpoetsen, douchen of het innemen van je medicijnen dan kunnen wij je daar bij helpen. Op deze locatie is het niet mogelijk om intensieve verzorging of medische hulp te krijgen. Er is een stoellift aanwezig, maar is geen lift. 

 

Veelgestelde vragen

Logeren bij De Waerden kost geld. Maar dat hoef je niet zelf te betalen. Je hebt wel toestemming nodig. Als je een Wlz-indicatie hebt, dan krijg je het logeren vergoed vanuit de Wlz.

Als je een Wlz-indicatie hebt, dan krijg je het logeren vergoed vanuit de Wlz.

Nee, je kunt dan niet logeren. Maar je kunt naar CIZ voor een beschikking.

Ja, je kunt regelmatig komen logeren. Bijvoorbeeld eens per 2 weken een nacht of een weekend in de maand.

Als je 18 jaar bent, of ouder, kun je bij De Waerden logeren.

Adres
Bourgondiëplein 6
1827 BZ Alkmaar