24-uur ondersteuning op Texel

Locatie Molenstraat bestaat uit 16 apparmenten en een inpandig steunpunt. Acht van de appartementen zijn geschikt voor mensen die intensieve zorg nodig hebben en zijn voorzien van domotica. De andere appartementen zijn voorbereid op domotica en kunnen hier makkelijk mee toegerust worden.

De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en toekomstbestendig. Alle appartementen hebben een eigen voordeur en een tuintje.

De omgeving

Locatie de Molenstraat is gevestigd aan de rand van Den Burg, zo'n 10 minuten lopen vanaf het centrum. Vlak in de buurt van de locatie is een bushalte. Ook dagbestedingslocatie De Mengel is vlakbij. Hier vinden dagactiviteiten plaats voor met name ouderen met een verstandelijke beperking.

Welke ondersteuning kunnen wij bieden?

Bij locatie Molenstraat is 24-uur per dag begeleiding aanwezig. Het team heeft veel ervaring met intensieve zorgvragen en met cliënten met dubbele diagnoses, zoals een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek of een verslaving. Bij alle vormen van begeleid wonen is extra ondersteuning met Beeldzorg mogelijk. Via het beeldscherm kan dan altijd contact worden opgenomen met een professionele begeleider. Ook anderen kunnen hierop aangesloten worden. Zo wordt makkelijk contact met familie, vrienden en vrijwilligers onderhouden.

Wat biedt de locatie nog meer?

Bij het inpandige steunpunt kunnen de cliënten altijd binnenlopen met vragen. Er zijn in de dag vaste koffiemomenten waar cliënten elkaar kunnen treffen. In de meeste gevallen maken de cliënten gebruik van een maaltijdservice maar zo nu en dan wordt er ook in het steunpunt gekookt.

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en met het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien of bestaande vaardigheden zolang mogelijk blijft behouden. We proberen de cliënten zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de bestaande mogelijkheden op Texel, door hierbij bijvoorbeeld lokale ondernemers en hobby- en sportverenigingen te betrekken.

Op Texel werken we ook samen met lokale partijen zoals de gemeente, ouderenzorg, GGZ en Texels Welzijn.

Veelgestelde vragen

Ja, alle appartementen zijn toegankelijk voor een rolstoel of rollator.

Ja, er is 24-uur begeleiding aanwezig. Ook 's nachts is er een slaapwacht. Clienten kunnen ook contact leggen via Beeldzorg met een begeleider, familielid, vriend of vriendin.
Adres
Molenstraat 120
1791 DM Den Burg

Contact gegevens
0222-78 30 20
info@dewaerden.nl