Locatie de Wijk aan Zeeërweg in IJmuiden, ligt aan de gelijknamige weg, waar vroeger de Melkfabriek stond Hier huurt De Waerden veertien appartementen. De appartementen hebben hun voordeur aan een binnentuin die via een centrale deur toegankelijk is.

De omgeving
De winkels en een bushalte zijn op ongeveer 15 minuten loopafstand van de locatie en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Bij de nabijgelegen watertoren is een park waar gewandeld kan worden.
Woonlocatie Burg. Rambonnetlaan is op loopafstand.Locatie Adrianastraat is een andere locatie van De Waerden in IJmuiden.

De ondersteuning
In de locatie aan de Wijk aan Zeeërweg is de begeleiding gericht op de ontwikkeling tot een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Overdag is er geen begeleiding aanwezig. Wanneer het nodig is kan gebruik gemaakt worden van de achterwacht. Hiervoor wordt samengewerkt met het team van locatie Adrianastraat.

In de avond is er begeleiding aanwezig en 's nachts is er een slaapdienst. De meeste cliënten zijn overdag naar het werk of naar de dagbesteding. De locatie heeft een inloopruimte waar gezamenlijke activiteiten kunnen worden georganiseerd.

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Velsen. Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Tags