Wonen aan de Burgemeester Rambonnetlaan

Het leven van de bewoners van locatie Rambonnetlaan in IJmuiden is zoveel mogelijk aangepast op hun individuele wensen en behoeften. Sommige bewoners gaan naar werk of dagbesteding, anderen zijn thuis vanwege hun fysieke of mentale situatie. Met enige regelmaat worden er passende activiteiten georganiseerd om bewoners te stimuleren en activeren én uiteraard voor de gezelligheid, dit kan bijvoorbeeld een clown zijn of een muzikant die een huiskamerconcert geeft. Ook zijn er terugkerende activiteiten waaraan bewoners kunnen deelnemen, zoals wandelen, koken en knutselen. De medewerkers stimuleren de bewoners om belangrijke contacten, zoals met familie of vrijwilligers, te onderhouden. 

Bewoners die het liefst zelfstandig willen wonen, worden ondersteund bij het zo lang mogelijk behouden van hun vaardigheden. Is er behoefte aan gezelligheid en nabijheid van een medewerker, dan kan de bewoner terecht in de woonkamer waar de sfeer warm en gemoedelijk is.

Op de locatie is 24 uur per dag een medewerker aanwezig en in de nacht is er een slaapwacht.

Aanvullende ondersteuning met beeldzorg is mogelijk.

De locatie

Locatie Burgemeester Rambonnetlaan is gelegen in een volkse wijk. De locatie heeft twee voordeuren die beiden toegang geven tot de centrale hal op de begane grond. Via lift of trap kun je de 1e en 2e verdieping.

De locatie is ruim opgezet en heeft 18 studio's verdeeld over de drie woonlagen. Iedere studio heeft een kichenette en een eigen toilet/douche-ruimte. 

Op de begane grond is een algemene ruimte en een huiskamer met tuindeuren naar de beschutte tuin waar het al snel heerlijk toeven is. Via een brede doorloop met een kookeiland, zijn beide ruimtes aan elkaar verbonden. Ook is er een activiteitenruimte voor gezamelijke beweeg,- hobby- en knutselactiviteiten.

Bij locatie Rambonnetlaan wonen mensen met fysieke en/of mentale ouderdomsverschijnselen. De leeftijd van de bewoners variëert. De locatie heeft voorzieningen voor intensieve fysieke en mentale zorgvragen en is voorbereid op het gebruik van domotica.

De omgeving

Een wandeling naar de Lange Nieuwstraat, waar de winkels zijn, duurt ongeveer 10 minuten. Hier zijn ook andere voorzieningen, zoals een tandarts en een apotheek.

Op loopafstand is woonlocatie Wijk aan Zeeërweg, ook een locatie van De Waerden. Locatie Adrianastraat is een van onze andere locaties in IJmuiden.

Tags

Adres
Burgemeester Rambonnetlaan 2
1972 SE IJmuiden