Wijk aan zeeerweg binnenplaats

Wonen bij de woonlocatie Wijk aan Zeeërweg

Locatie Wijk aan Zeeërweg bevindt zich in IJmuiden in het appartementencomplex tegenover de watertoren. Op de plek waar vroeger een melkfabriek stond. Hier huurt De Waerden, verdeeld over drie woonlagen, veertien éénpersoonsappartementen.

De appartementen hebben één slaapkamer, beschikken over een kookgelegenheid en zijn voorzien van een kabelaansluiting met internet, telefoon en tv. Elk appartement heeft een eigen voordeur en postadres.

De omgeving

Kenmerkend voor de omgeving van de locatie aan de Wijk aan Zeeerweg is de ruim opgezette wijk en de watertoren en een park. Met 5 minuten wandelen ben je in het centrum van IJmuiden.

In IJmuiden zijn nog twee locaties van De Waerden: locatie Burg. Rambonnetlaan en locatie Adrianastraat.

De ondersteuning

Bij locatie de Wijk aan Zeeërweg wonen voornamelijk jonge mensen met een verstandelijke beperking. De begeleiding is erop gericht dat zij zo zelfstandig mogelijk wonen. Er is een vast team van persoonlijk begeleiders. Er is 24- uur per dag begeleiding aanwezig. 

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de clënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Velsen. Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

In het steunpunt van de locatie is het mogelijk om aan bepaalde activiteiten deel te nemen zoals koken of wassen met hulp. Ook worden hier af en toe gezamenlijke activiteiten georganiseerd.

Adres
Wijk aan Zeeërweg 162 m
1972 NW IJmuiden