Wonen bij de woonlocatie Adrianastraat

Locatie Adrianastraat bevindt zich in het oude havengebied van IJmuiden in het appartementencomplex De Vrijheit. Hier huurt De Waerden, verdeeld over drie woonlagen, veertien éénpersoonsappartementen.

De appartementen hebben één slaapkamer, beschikken over een kookgelegenheid en zijn voorzien van een kabelaansluiting met internet, telefoon en tv. Elk appartement heeft een eigen voordeur en postadres.

De omgeving

Kenmerkend voor de omgeving van de locatie aan de Adrianastraat zijn de havens en de sluizen. Er zijn veel werkplaatsjes, vishallen, trendy horecazaakjes en winkeltjes. Een supermarkt is op tien minuten loopafstand. In de opzet van de wijk is veel aandacht voor de combinatie wonen en werken.

De locatie ligt op een steenworp afstand van het strand. In IJmuiden zijn nog twee locaties van De Waerden: locatie Burg. Rambonnetlaan en locatie Wijk aan Zeeërweg.

De ondersteuning

Bij locatie de Adrianastraat wonen voornamelijk jonge mensen met een verstandelijke beperking. De begeleiding is erop gericht dat zij zo zelfstandig mogelijk wonen. Er is een vast team van persoonlijk begeleiders. Overdag is er op vaste momenten begeleiding aanwezig evenals in de avonduren en het weekend.

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de clënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Velsen. Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

In het steunpunt van de locatie is het mogelijk om aan bepaalde activiteiten deel te nemen zoals koken of wassen met hulp. Ook worden hier af en toe gezamenlijke activiteiten georganiseerd.

Tags

Adres
Adrianastraat 24
1975 EZ IJmuiden