Burgerhoutstraat

Aan de Burgerhoutstraat heeft De Waerden vier woningen. De bewoners van deze woningen hebben een grote mate van zelfstandigheid met begeleiding in de directe nabijheid, op loopafstand vanuit steunpunt Texel, waar men 24-uur terecht kan. De woningen hebben op de begane grond een woonkamer met daarin een keukenhoek. Ook is hier een inpandige berging. Op de eerste etage zijn de slaapkamer en badkamer gesitueerd. Alle woningen hebben een voor en/of achtertuin.

De omgeving

De woningen liggen in elkaars nabijheid en vlakbij het centrum van Den Burg. Ook het steunpunt is vlakbij.

Locaties in de buurt

Woonlocatie De Molenstraat is op loopafstand. Ook dagbestedingslocatie 'De Mengel' is vlakbij. Hier vinden dagactiviteiten plaats voor met name ouderen met een verstandelijke beperking.

Welke ondersteuning kunnen wij bieden?

Het team heeft veel ervaring met intensieve zorgvragen en met cliënten met dubbele diagnoses, zoals een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek of een verslaving. Bij alle vormen van begeleid wonen is extra ondersteuning met Beeldzorg mogelijk. Via het beeldscherm kan dan altijd contact worden opgenomen met een professionele begeleider. Ook anderen kunnen hierop aangesloten worden. Zo wordt makkelijk contact met familie, vrienden en vrijwilligers onderhouden.

Samen met het netwerk

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en met het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien of bestaande vaardigheden zolang mogelijk blijft behouden. We proberen de cliënten zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de bestaande mogelijkheden op Texel, door hierbij bijvoorbeeld lokale ondernemers en hobby- en sportverenigingen te betrekken.

Op Texel werken we ook samen met lokale partijen zoals de gemeente, ouderenzorg, GGZ en Texels Welzijn.

Wat biedt de locatie nog meer?

Steunpunt Texel is op loopafstand. Hier kunnen cliënten van De Waerden op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur binnenlopen met vragen. Ook kan men hier terecht voor de warme maaltijd of  kan men er een maaltijd afhalen. Op woensdag organiseert het steunpunt een lunchcafé waar men met elkaar een gezamelijk lunch verzorgt.

Bij het steunpunt worden soms thema-avonden georganiseerd.
Ook kan de ruimte worden gebruikt om een verjaardag te vieren.

Er is een WMO-beschikking nodig om gebruik te kunnen maken van het steunpunt.

Adres
Kogerstraat 24
1791 ES Den Burg