Wonen op Regioplein

Locatie Regioplein is een appartementencomplex waar De Waerden twaalf appartementen in gebruik heeft voor haar cliënten. De appartementen zijn toegankelijk via een eigen voordeur of via een gezamelijke ingang die naar de eigen binnendeur leidt. Alle appartementen bevinden zich op de begane grond, hebben een woonkamer met keuken, slaapkamer, eigen badkamer, een terras en een eigen berging.

De omgeving

De locatie is gelegen in een rustige wijk. Er zijn veel voorzieningen in de nabije omgeving, zoals:

  • dagbesteding bij dagcentra;
  • een park dat grenst aan het wooncomplex;
  • het centrum van Schagen;
  • Sportvelden en sportaccommodaties;
  • Station Schagen.

Op loopafstand van de locatie Regioplein is locatie A. Mauvestraat, ook een locatie van De Waerden.

Welke ondersteuning bieden wij

Bij locatie Regioplein is er dagelijks begeleiding aanwezig van 15.30 uur tot de volgende dag 10.00 uur. Wanneer het nodig is kunnen de bewoners overdag terugvallen op de zeer nabij gelegen locatie A. Mauvestraat (op minder dan 100 meter afstand). Deze locatie is voor cliënten van het Regioplein ook telefonisch bereikbaar door middel van een “sneltoets” die zich in ieder appartement bevindt.

De locatie heeft een steunpunt ingericht waar cliënten van De Waerden elkaar kunnen opzoeken voor een praatje, een kop koffie en eventueel voor een gezamelijke maaltijd. Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Schagen. Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Veelgestelde vragen

Nee, er is geen begeleiding fysiek aanwezig tussen 10.00 en 14.30 uur. Cliënten kunnen altijd een beroep doen op de begeleiding bij de locatie A. Mauvestraat en beeldzorg.

Deze locatie is bestemd voor mensen die licht verstandelijk en matig verstandelijk beperkt zijn. Met een mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
Adres
Regioplein 25
1741 JC Schagen