Wonen op De Daalder

De Daalder is een appartementencomplex met drie woonlagen. Op de eerste etage heeft De Waerden zes appartementen in gebruik. Het complex heeft een gezamenlijke ingang die daarna via de trappen en lift toegang biedt tot de eigen binnendeur. Ieder appartement heeft een woonkamer met keuken, een aparte slaapkamer met eigen toilet, doucheruimte en berging.  

De omgeving

Locatie De Daalder is gevestigd in de wijk Daalmeer op 100 meter van het wijkcentrum. In het wijkcentrum worden allerlei activiteiten georganiseerd en is het bruisende hart van de wijk.

Basisschool De Cilinder en verzorgingshuis Magentazorg grenzen aan het wijkcentrum. Hier worden regelmatig activiteiten voor kinderen en volwassenen georganiseerd. Het wijkcentrum heeft ook een eetcafé en een bar. Naast het wijkcentrum is een klein winkelcentrum gevestigd met onder andere een supermarkt. De bushalte is op loopafstand.

Vlabij locatie De Daalder is nog een andere locatie van De Waerden: Daalmeer. Wanneer het nodig is kunnen cliënten van 'De Daalder' ook terugvallen op de begeleiding van deze woonlocatie, die op minder dan 100 meter afstand is gelegen. Hier is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Welke ondersteuning bieden wij?

Bij locatie De Daalder is een aantal uren per dag ondersteuning aanwezig. In de locatie is een inloopruimte waar clienten samen met hun medebewoners kunnen koken en/of samen wat eten en drinken.

Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar en omgeving. Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Adres
Johanna Naberstraat 71 a
1827 LB Alkmaar