Logeerkamer 1e Daalmeer Alkmaar

Wonen in Daalmeer

In locatie Daalmeer wonen zestien mensen. De cliënten hebben een eigen zit-slaapkamer. Er zijn 2 huiskamers welke o.a. worden gebruikt om koffie/thee te drinken en een praatje te maken, gezamenlijk te eten, muziek te luisteren en andere activiteiten te ondernemen. De keukens zijn voor gezamenlijk gebruik en er zijn gedeelde douches en toiletten.

De omgeving

De locatie is gevestigd in de gelijknamige wijk Daalmeer op 100 meter van het wijkcentrum. In het wijkcentrum worden allerlei activiteiten georganiseerd en is het bruisende hart van de wijk.

Basisschool De Cilinder en verzorgingshuis Magentazorg grenzen aan het wijkcentrum. Hier worden regelmatig activiteiten voor kinderen en volwassenen georganiseerd. Het wijkcentrum heeft ook een eetcafé en een bar. Naast het wijkcentrum is een klein winkelcentrum gevestigd met onder andere een supermarkt. De bushalte is op loopafstand.

Vlakbij locatie Daalmeer is nog een andere woonlocatie van De Waerden: De Daalder. 

Welke ondersteuning bieden wij?

De meeste cliënten van locatie Daalmeer gaan overdag naar een dagactiviteitencentrum. Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar en omgeving.

Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Adres
Bourgondiëplein 6
1827 BZ Alkmaar