Wonen op locatie A. Mauvestraat 

Bij onze locatie A. Mauvestraat wonen dertig bewoners. Het wooncomplex telt drie verdiepingen:

  • er zijn twee huiskamers, een dakterras en een grote tuin. 
  • in de zestien appartementen kun je zelfstandig wonen met begeleiding.
  • de veertien studio's zijn bestemd voor mensen die naast begeleiding ook ondersteuning hebben bij algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL), bijvoorbeeld tandenpoetsen, douchen.

Rondom de locatie ligt de mooie tuin met terras, waar iedereen gebruik van kan maken. Op de tweede verdieping is er een dakterras voor alle bewoners. Op de begane grond en op de tweede verdieping is er een gezellige huiskamer met een keuken. 

De appartementen - zelfstandig wonen met ondersteuning. 

Via de galerij die buiten het pand is, kom je bij de appartementen. Hierdoor heb je als bewoner meer privacy. De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk. Elk appartement heeft een: 

  • woonkamer met een moderne keuken
  • slaapkamer
  • badkamer met douche en toilet
  • een aparte ruimte voor was- en droogapparaten
  • aansluiting op beeldzorg
  • balkon of een tuin.

De studio - wonen met ondersteuning dichtbij 24-uur per dag.

Via de centrale hal kom je bij de studio's. De voordeur van de studio is in het gebouw. Iedere studio kijkt uit op de algemene tuin van de locatie. De studio heeft een zit-slaapkamer en een tuin of balkon. De huiskamer heeft een klein keukenblok. Bij de slaapruimte is er een badkamer met douche en toilet. De studio's zijn rolstoeltoegankelijk. Als het nodig is voor de bewoner is er een gemeenschappelijke zorgbadkamer met douche en bad.

Dagbesteding in huis 

Als het moeilijker voor je wordt om naar je werk of externe dagbesteding te gaan, dan hebben wij dagbesteding in huis. We koken, doen aan beweging, maken muziek, knutselen, handwerken en puzzelen; dit doe je in je eigen tempo. Door bezig te blijven en door dingen te doen, ontmoet je andere mensen en beleef je leuke dingen.

De omgeving

De locatie ligt in een rustige en groene wijk. Het gezellige centrum van Schagen is 5 minuten lopen. Daar zijn winkels, bioscoop, restaurants, supermarkt. Sportcomplex Groenoord, tennisclub Schagen, voetbalvereniging Schagen United en Groenoord liggen op loopafstand. 

Onze begeleiding

Bij locatie A. Mauvestraat kun je zelfstandig wonen met begeleiding. Dan woon je in een van de appartementen. Er is 24-uur per dag begeleiding aanwezig, iedere dag van de week. Je bepaalt zelf of je mee wilt doen aan activiteiten met andere bewoners. Je krijgt begeleiding van een persoonlijk begeleider. Samen ga je aan de slag, om te ontdekken wat je nodig hebt. De persoonlijk begeleider zorgt voor de ondersteuning die jij nodig hebt. We begeleiden je bij jou thuis, bij het steunpunt en digitaal via Beeldzorg.

Als je meer ondersteuning nodig hebt in het dagelijks leven dan kun ook bij deze locatie wonen. Dan woon je een een van de studio's. We zijn dan dicht in de buurt om je te helpen. We helpen je bijvoorbeeld bij tandenpoetsen, opstaan of met andere persoonlijke verzorging. 

Bij ons kan je helemaal jezelf zijn. Wij zijn we er voor jou. Elke dag weer. Wij willen dat jij je goed voelt en tevreden bent over jezelf. Dat je dingen leert en nuttige activiteiten doet voor jezelf en anderen. En dat je mensen om je heen hebt en dat jij je niet alleen voelt. We blijven je begeleiden, zodat jouw activiteiten een succes kunnen worden.

 

Veelgestelde vragen

Ja, de studio's en appartementen in de A. Mauvestraat zijn voor rolstoelen toegankelijk.

Ja, cliënten kunnen extra ondersteuning krijgen bij de algemeen dagelijks levensverrichtingen (ADL).

Ja, cliënten kunnen naar de inpandige dagbesteding of externe dagbesteding. De inpandige dagbesteding wordt veelal bezocht door cliënten die met pensioen zijn en toch een wens hebben om een plezierige daginvulling te hebben.

Cliënten die wonen in een appartement hebben een bepaalde mate van zelfstandigheid. Waarbij zij zelf kunnen bepalen of zij gezamenlijk eten of in hun eigen appartement. Voor het wonen in de studio's is geen zelfstandigheid vereist. De begeleiding is nabij. Cliënten hebben een eigen studio met badkamer waar zij zich kunnen terugtrekken.
Adres
A. Mauvestraat 71 A
1741 JE Schagen