Wonen op Schermereiland 

De locatie Schermereiland bevindt zich in het Schermerhuys en bestaat uit drie bouwlagen. De appartementen die De Waerden huurt zijn verdeeld over de tweede en derde etage en bestaan uit een woonkamer met keukenblok, slaapkamer, douche en toilet.

Eén appartement is ingericht als steunpunt. Hier kan je terecht voor een praatje, spelletje, kopje koffie of een maaltijd. In dit appartement is ook een kantoorruimte voor medewerkers en een kamer voor de slaapwacht.

In de wijk

Op de begane grond van 't Schermerhuys zijn een verenigingsgebouw, Buurthuis De Wachter, en een school gevestigd. In het buurthuis vinden diverse activiteiten plaats zoals maandelijks een bingo. Met het pontje kan het kanaal overgestoken naar de binnenstad van Alkmaar. 

Onze ondersteuning voor jou

Samen met jou maken we afspraken over de ondersteuning en begeleiding. Wat je nodig hebt en wat bij je past. Zodat je bij ons helemaal jezelf kan zijn. We gaan samen met jou aan de slag, om te ontdekken wat je nodig hebt. We blijven je begeleiden, zodat jouw activiteiten een succes worden.

Wij willen dat jij je goed voelt. Dat je doet wat jij leuk vindt. Dat je dingen leert en nuttige activiteiten doet voor jezelf en anderen. Je hebt een persoonlijk begeleider. Maar je kan ook terecht bij het steunpunt met de vaste dagelijkse ondersteuningsmomenten. En je kan dag en nacht, zeven dagen in de week Beeldzorg bellen voor vragen en ondersteuning. waar altijd contact mee kan maken. Beeldzorg is altijd bereikbaar: zeven dagen in de week dag en nacht. In het steunpunt kan je terecht voor een kop koffie, maar je kunt er ook samen eten met andere bewoners.

Adres
Oudorperdijkje 78
1821 AP Alkmaar