Wonen op de Scheepsjagerstraat waar je zelfstandig kunt wonen met begeleiding

De Scheepsjagerstraat heeft zeventien luxe-appartementen die bewoond worden door cliënten van De Waerden. Negen hiervan zijn op de begane grond en hebben de voordeur aan de straatzijde. De andere appartementen zijn gevestigd op de eerste etage. Via de centrale hal kom je in de binnentuin bereik je de inloopruimte. De opzet van het appartementencomplex bied je veel privacy. 

Bij de inloopruimte kun je andere bewoners van De Waerden ontmoeten. Je kunt er afspreken met de begeleiding. Er is een vast koffiemoment met begeleiding. Je bepaalt zelf of je komt om even samen te zijn met andere bewoners. In de grote keuken wordt er paar keer per week gekookt door medewerkers, vrijwilligers en cliënten. Als je wilt kun je mee-eten. Bij de inloopruimte is het kantoor voor de medewerkers en er is een slaapwachtruimte. 

De omgeving

Locatie Scheepsjagerstraat is vlakbij het centrum van Alkmaar. Het ligt Oudorp. De wijk is in ontwikkeling. Er worden in de buurt veel nieuwe woningen en appartementen gebouwd. Nieuwe woningen worden afgewisseld met historische woningen. Het wooncomplex kijkt uit op het water en met het pontje ben je in 10 minuten in het centrum. De bushalte is op 8 minuten loopafstand. Bioscopen, restaurants, supermarkt, winkels en Park Oosterhout ligt op loopafstand van de Scheepsjagerstraat. 

Onze begeleiding

Bij locatie Scheepsjagerstraat woon je zelfstandig met begeleiding. Er is 24-uur per dag begeleiding aanwezig, iedere dag van de week. Je bepaalt zelf of je mee wilt doen aan activiteiten met andere bewoners. Je krijgt begeleiding van een persoonlijk begeleider. Samen ga je aan de slag, om te ontdekken wat je nodig hebt. De persoonlijk begeleider zorgt voor de ondersteuning die jij nodig hebt. 

Bij ons kan je helemaal jezelf zijn. Wij zijn we er voor jou. Elke dag weer. Wij willen dat jij je goed voelt en tevreden bent over jezelf. Dat je dingen leert en nuttige activiteiten doet voor jezelf en anderen. En dat je mensen om je heen hebt en dat jij je niet alleen voelt. We blijven je begeleiden, zodat jouw activiteiten een succes kunnen worden. We begeleiden je bij jou thuis, bij het steunpunt en digitaal via Beeldzorg.

Adres
Scheepsjagerstraat 100
1821 CG Alkmaar