Wonen op locatie Meidoornlaan 

Op locatie Meidoornlaan vind je een fijne en veilige woonplek voor senioren met een verstandelijke beperking. Het is een woonlocatie die ingericht is voor bewoners die steeds meer zorg nodig hebben of minder mobiel zijn. Denk hierbij aan dementie of persoonlijke verzorging. De locatie heeft twaalf ruime appartementen die geschikt zijn voor een rolstoel of tillift. De appartementen bestaan uit een woonkamer, slaapkamer, douche en toilet.
Er is een centrale lift aanwezig. Er zijn twee gemeenschappelijke huiskamers met keuken. Bewoners ontmoeten elkaar daar, drinken samen koffie en thee en kijken er televisie. Het is ook de plek waar wordt gekookt en samen wordt gegeten. 

Bij de inrichting hebben we rekening gehouden met bewoners die zich moeilijk kunnen oriënteren of visusproblemen hebben. Bewoners die zich niet meer kunnen oriënteren kunnen niet ongezien het gebouw verlaten. Bij de locatie zijn er regelmatig een schoonheidsspecialiste, pedicure en kapper aanwezig.

In de wijk

Locatie Meidoornlaan ligt op 5 minuten loopafstand van winkels en een kleine supermarkt en het openbaar vervoer. Op het pleintje, gelegen tegenover de winkels, is elke woensdag een weekmarkt. Op ongeveer 15 minuten loopafstand is nog een winkelcentrum met een grote supermarkt, een gezondheidscentrum en apotheek en een bibliotheek. Oudorp heeft een buurtcentrum die verschillende activiteiten aanbiedt.

Welke ondersteuning geven we?

Onze begeleiding is gericht op het zo lang mogelijk behouden van de vaardigheden. We gaan samen met jou en verwanten aan de slag, om te ontdekken wat je nodig hebt. Wij willen dat jij je goed voelt. Dat je doet wat jij leuk vindt. We blijven je begeleiden, zodat jouw activiteiten een succes worden. Hierbij worden familieleden en/of vrijwilligers zoveel mogelijk betrokken. Voor specifieke zorgvragen wordt samengewerkt met verpleegkundigen van de thuiszorg of het verpleeghuis. Er zijn dag en nacht begeleiders aanwezig, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Kortom, bij De Waerden ben je niet anders. Maar je bent wél speciaal. Elke dag weer.

Dagbesteding in huis

Er wordt de mogelijkheid geboden van dagbesteding in de locatie. Er zijn van maandag tot en met vrijdag op vaste momenten activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van de cliënten. Tijdens de dagbesteding is er altijd ondersteuning van een begeleider en soms ook van een vrijwilliger. Vanuit andere locaties of buiten De Waerden kan ook deelgenomen worden aan de dagactiviteiten die locatie Meidoornlaan biedt.

Adres
Meidoornlaan 10
1829 EA Alkmaar