Wonen op Zonnehof 

Locatie Zonnehof is gevestigd in een gelijknamig appartementencomplex in Koedijk (gemeente Alkmaar). De Waerden heeft hier vijf appartementen. Deze bevinden zich op 2 woonlagen. Op de begane grond is het steunpunt en een gezamenlijke huiskamer met keuken. Hier wordt dagelijks koffie gedronken en 's avonds gekookt en samen gegeten.

De omgeving

Locatie Zonnehof is gelegen in de wijk Daalmeer/Koedijk, het noordelijke deel van Alkmaar. Koedijk was vroeger een zelfstandig dorp maar is in de jaren zeventig aan Alkmaar toegevoegd. Daalmeer is in de jaren '80 en '90 gebouwd en is ruim opgezet met aandacht voor groenstroken tussen de woningen. Koedijk heeft hier en daar nog een dorps karakter met bijbehorende uitstraling. Door ligging tussen twee provinciale wegen is de wijk goed per auto te bereiken. Daarnaast bedient een aantal buslijnen de wijk en zorgt voor een OV-verbinding met het centrum van Alkmaar.

Winkelcentrum Daalmeer is op 5 minuten fietsafstand waar ook een gezondheidscentrum is met apotheek; de dichtsbijzijnde supermarkt ligt op 5 minuten loopafstand.

De ondersteuning

De locatie heeft een steunpunt waar clienten kunnen binnenlopen voor vragen en begeleiding. Een persoonlijk begeleider organiseert samen met de cliënt en het netwerk van de cliënt de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat iemand zich kan ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in Alkmaar en omstreken. Persoonlijke ondersteuning kan thuis plaatsvinden en er kan gebruik gemaakt worden van Beeldzorg.

Tags

Adres
Zonneweid 8 a
1831 BX Koedijk